Υλικά
- Μπισκότα πτι μπερ 2 πακέτα
- Γάλα 1 λίτρο
- Ζάχαρη 200 γρ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 120 γρ
- Αυγά 4 τεμ
- Βούτυρο 50 γρ
- Κακάο 5 κουταλιές σούπας
Για την επικάλυψη
- Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ
- Κρέμα γάλακτος 300 ml
- Μέλι 1 κουταλιά σούπας
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την ζάχαρη με το
αλεύρι και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά. Σε μια
κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Μόλις γίνει χλιαρό με μεγάλη
κουτάλα παίρνουμε 4 κουταλιές και τις ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του
μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα
με το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε το κακάο κι ανακατεύουμε συνεχώς με το
σύρμα για να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά ,
προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει
πολύ καλά. Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση μεγέθους 20-24 cm στρώνουμε
στην βάση δυο σειρές μπισκότα τα οποία ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο
γάλα (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι το οποίο καλύπτουμε
με διάφανη μεμβράνη). Βάζουμε και γύρω γύρω στα τοιχώματα. Αδειάζουμε
από πάνω την κρέμα μας κι αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ
σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε
σημείο βρασμού κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα σε κομματάκια
την κουβερτούρα και το μέλι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να
λιώσει η σοκολάτα. Αφού κρυώσει πολύ καλά την ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω
στην τούρτα που βγάλαμε από το ψυγείο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη.
<< Αρχική σελίδα