Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Παγωτό πανεύκολο, χωρίς παγωτομηχανή

Είναι το πιο εύκολο, οικονομικό και γρήγορο παγωτό που υπάρχει. Βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε γευστικές παραλλαγές που θα ξετρελάνουν όλα τα παιδιά, μικρά και ...μεγάλα!

Υλικά: για 6-8 άτομα
1 κουτί γάλα εβαπορέ (παγωμένο στο ψυγείο)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (παγωμένο στο ψυγείο)
1 κουτί φυτική σαντιγί, τύπου Μόρφατ (παγωμένη στο ψυγείο)
Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄ (συνολικά). Χρόνος Αναμονής: στην κατάψυξη: 4½
Εκτέλεση:
Ξεκινάω κάνοντας χώρο στην κατάψυξη για να χωρέσει το μπολ που θα φτιάξω το παγωτό.
Μέσα στο μπολ ρίχνω την φυτική σαντιγί και την χτυπάω για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Βάζω το μπολ στην κατάψυξη και το αφήνω για 1 ώρα. Βγάζω το μπολ και το χτυπάω με το μίξερ για 3-4 λεπτά. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη και το αφήνω για ½ ώρα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και χτυπάω το παγωτό για μία ακόμα φορά. Σε αυτό το σημείο, μπορώ να προσθέσω όποιο υλικό θέλω για να φτιάξω τη γεύση που μου αρέσει.
Τέλος, αφήνω το παγωτό στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Παραλλαγές:
Παγωτό φράουλα: Καθαρίζω ένα 500 γρ. φράουλες και τις κόβω σε μικρά κομματάκια. Τις βάζω σε ένα κατσαρολάκι και πασπαλίζω με 200 γρ. ζάχαρη. Βράζω τη σάλτσα για 15 λεπτά μέχρι να δέσει και την αφήνω να κρυώσει. Ανακατεύω τα ¾ της σάλτσας στο παγωτό και αφήνω το παγωτό να παγώσει. Χρησιμοποιώ την υπόλοιπη σάλτσα στο σερβίρισμα. Με τον ίδιο τρόπο μπορώ να φτιάξω σάλτσα από όποιο φρούτο μου
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




 dinanikolaou.gr/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,