Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά!

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά!
Τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά είναι τα αγαπημένα των μικρών μας φίλων. Μπορείτε να τα φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι εύκολα και γρήγορα!


ΥΛΙΚΑ:
• 3 πλάκες κουβερτούρας 125 γρμ. η καθεμιά
• 1 κ.σ. σπορέλαιο
• σκεύος μπεν μαρί
• θήκες σιλικόνης σε σχήμα ωοειδές
• ένα πινέλο
• καραμελίτσες
• κορδέλα σε ότι χρώμα σας αρέσει για τη διακόσμηση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Συγκεντρώνω τα υλικά, κουβερτούρες, θήκες σιλικόνης, μπεν μαρί
• Βάζω στο μπεν μαρί τις κουβερτούρες, μαζί με 1 κ.σ. σπορέλαιο να γυαλίσει
• Ανακατεύω καλά την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, να λιώσει, εδώ χρειάζεται λίγη υπομονή για να μην καεί η κουβερτούρα.
• Συνεχίζω το ανακάτεμα να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να μην έχει τυχόν φυσαλίδες.
• Με το πινέλο παίρνω ποσότητα λιωμένης κουβερτούρας κι αλείφω προσεχτικά τις θήκες αυγών σιλικόνης, να πάει παντού. Η κουβερτούρα συνεχίζει να είναι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
• Συνεχίζω το στρώσιμο της κουβερτούρας, σε όλες τις θήκες και βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
• Βγάζω τις φόρμες και καλύπτω δεύτερο χέρι κουβερτούρας, τις ήδη σοκολατένιες θήκες. Ξαναβάζω ψυγείο
• Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία, σύνολο 4 φορές, κάθε φορά στο ψυγείο να παγώσει το προηγούμενο χέρι. Προσέχω το πάχος της σοκολάτας, να είναι ομοιόμορφο παντού.
• Αλλά και το τελείωμα της σοκολάτας να είναι όσο το δυνατόν πιο λείο. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, να παγώσουν καλά ώστε να μπορώ να δουλέψω.
• Με προσοχή σπρώχνοντας ελαφρά με το χέρι, αδειάζω τα 1/2 σοκολατένια αυγά απ'τις θήκες και τα συγκεντρώνω όλα μαζί.
• Γεμίζω το ένα από κάθε μισό αυγό, με καραμελίτσες, πολύ μικρά αυγουλάκια, ή ό,τι άλλο, ακόμη και κάποιο μικρό δωράκι μπορούμε να κρύψουμε μέσα.
• Με το πινέλο παίρνω λίγη ποσότητα κουβερτούρας κι αλείφω το χείλος κάθε 1/2 αυγού, εκεί που θα γίνει η ένωση δηλαδή, προσεχτικά γιατί λιώνει η σοκολάτα και καλύπτω με το άλλο 1/2 του αυγού.
• Στρώνω ελαφρά τα πλάγια, την περίσσεια της λιωμένης κουβερτούρας , προσθέτω ελάχιστη ακόμη αν χρειάζεται να καλύψω τυχόν τρυπούλες.
• Διακοσμώ με κάποια κορδέλα, φτιάχνοντας έναν όμορφο φιόγκο, ή τρούφα σοκολάτας, ακόμα και royal icing μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, βάλτε λίγη φαντασία.
• Κι έτοιμα τα σοκολατένια αυγά μας, να τα προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Διατηρείστε τα στο ψυγείο, μέχρι να τα προσφέρετε.
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!


 
 mothersblog.gr/ 

Ετικέτες ,