Σοκολατένια πασχαλινά αυγά!
Τα
πασχαλινά σοκολατένια αυγά είναι τα αγαπημένα των μικρών μας φίλων.
Μπορείτε να τα φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι εύκολα και γρήγορα!
ΥΛΙΚΑ:
• 3 πλάκες κουβερτούρας 125 γρμ. η καθεμιά
• 1 κ.σ. σπορέλαιο
• σκεύος μπεν μαρί
• θήκες σιλικόνης σε σχήμα ωοειδές
• ένα πινέλο
• καραμελίτσες
• κορδέλα σε ότι χρώμα σας αρέσει για τη διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Συγκεντρώνω τα υλικά, κουβερτούρες, θήκες σιλικόνης, μπεν μαρί
• Βάζω στο μπεν μαρί τις κουβερτούρες, μαζί με 1 κ.σ. σπορέλαιο να γυαλίσει
• Ανακατεύω καλά την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, να λιώσει, εδώ χρειάζεται λίγη υπομονή για να μην καεί η κουβερτούρα.
• Συνεχίζω το ανακάτεμα να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να μην έχει τυχόν φυσαλίδες.
• Με το πινέλο παίρνω ποσότητα λιωμένης κουβερτούρας κι αλείφω προσεχτικά τις θήκες αυγών σιλικόνης, να πάει παντού. Η κουβερτούρα συνεχίζει να είναι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
• Συνεχίζω το στρώσιμο της κουβερτούρας, σε όλες τις θήκες και βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
• Βγάζω τις φόρμες και καλύπτω δεύτερο χέρι κουβερτούρας, τις ήδη σοκολατένιες θήκες. Ξαναβάζω ψυγείο
• Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία, σύνολο 4 φορές, κάθε φορά στο ψυγείο να παγώσει το προηγούμενο χέρι. Προσέχω το πάχος της σοκολάτας, να είναι ομοιόμορφο παντού.
• Αλλά και το τελείωμα της σοκολάτας να είναι όσο το δυνατόν πιο λείο. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, να παγώσουν καλά ώστε να μπορώ να δουλέψω.
• Με προσοχή σπρώχνοντας ελαφρά με το χέρι, αδειάζω τα 1/2 σοκολατένια αυγά απ'τις θήκες και τα συγκεντρώνω όλα μαζί.
• Γεμίζω το ένα από κάθε μισό αυγό, με καραμελίτσες, πολύ μικρά αυγουλάκια, ή ό,τι άλλο, ακόμη και κάποιο μικρό δωράκι μπορούμε να κρύψουμε μέσα.
• Με το πινέλο παίρνω λίγη ποσότητα κουβερτούρας κι αλείφω το χείλος κάθε 1/2 αυγού, εκεί που θα γίνει η ένωση δηλαδή, προσεχτικά γιατί λιώνει η σοκολάτα και καλύπτω με το άλλο 1/2 του αυγού.
• Στρώνω ελαφρά τα πλάγια, την περίσσεια της λιωμένης κουβερτούρας , προσθέτω ελάχιστη ακόμη αν χρειάζεται να καλύψω τυχόν τρυπούλες.
• Διακοσμώ με κάποια κορδέλα, φτιάχνοντας έναν όμορφο φιόγκο, ή τρούφα σοκολάτας, ακόμα και royal icing μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, βάλτε λίγη φαντασία.
• Κι έτοιμα τα σοκολατένια αυγά μας, να τα προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Διατηρείστε τα στο ψυγείο, μέχρι να τα προσφέρετε.
• Συγκεντρώνω τα υλικά, κουβερτούρες, θήκες σιλικόνης, μπεν μαρί
• Βάζω στο μπεν μαρί τις κουβερτούρες, μαζί με 1 κ.σ. σπορέλαιο να γυαλίσει
• Ανακατεύω καλά την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, να λιώσει, εδώ χρειάζεται λίγη υπομονή για να μην καεί η κουβερτούρα.
• Συνεχίζω το ανακάτεμα να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να μην έχει τυχόν φυσαλίδες.
• Με το πινέλο παίρνω ποσότητα λιωμένης κουβερτούρας κι αλείφω προσεχτικά τις θήκες αυγών σιλικόνης, να πάει παντού. Η κουβερτούρα συνεχίζει να είναι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
• Συνεχίζω το στρώσιμο της κουβερτούρας, σε όλες τις θήκες και βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
• Βγάζω τις φόρμες και καλύπτω δεύτερο χέρι κουβερτούρας, τις ήδη σοκολατένιες θήκες. Ξαναβάζω ψυγείο
• Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία, σύνολο 4 φορές, κάθε φορά στο ψυγείο να παγώσει το προηγούμενο χέρι. Προσέχω το πάχος της σοκολάτας, να είναι ομοιόμορφο παντού.
• Αλλά και το τελείωμα της σοκολάτας να είναι όσο το δυνατόν πιο λείο. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, να παγώσουν καλά ώστε να μπορώ να δουλέψω.
• Με προσοχή σπρώχνοντας ελαφρά με το χέρι, αδειάζω τα 1/2 σοκολατένια αυγά απ'τις θήκες και τα συγκεντρώνω όλα μαζί.
• Γεμίζω το ένα από κάθε μισό αυγό, με καραμελίτσες, πολύ μικρά αυγουλάκια, ή ό,τι άλλο, ακόμη και κάποιο μικρό δωράκι μπορούμε να κρύψουμε μέσα.
• Με το πινέλο παίρνω λίγη ποσότητα κουβερτούρας κι αλείφω το χείλος κάθε 1/2 αυγού, εκεί που θα γίνει η ένωση δηλαδή, προσεχτικά γιατί λιώνει η σοκολάτα και καλύπτω με το άλλο 1/2 του αυγού.
• Στρώνω ελαφρά τα πλάγια, την περίσσεια της λιωμένης κουβερτούρας , προσθέτω ελάχιστη ακόμη αν χρειάζεται να καλύψω τυχόν τρυπούλες.
• Διακοσμώ με κάποια κορδέλα, φτιάχνοντας έναν όμορφο φιόγκο, ή τρούφα σοκολάτας, ακόμα και royal icing μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, βάλτε λίγη φαντασία.
• Κι έτοιμα τα σοκολατένια αυγά μας, να τα προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Διατηρείστε τα στο ψυγείο, μέχρι να τα προσφέρετε.
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!
mothersblog.gr/
<< Αρχική σελίδα