Οι ψεκασµοί στην κερασιά
Ψεκασµούς
για πιθανές περιπτώσεις µυκητολογικών και βακτηριολογικών προσβολών,
που σηµειώθηκαν την προηγούµενη βλαστική περίοδο, συστήνουν οι γεωπόνοι
στους καλλιεργητές κερασιάς, προκειµένου να µειωθεί ο όγκος των αρχικών
µολυσµάτων, αλλά και να είναι υπό έλεγχο.
Οι ψεκασµοί για τη µονίλια, το κορύνεο και τις βακτηριώσεις, γίνονται όταν τα δέντρα βρίσκονται σε πλήρη λήθαργο, τουλάχιστον 10 ηµέρες µετά το κλάδεµα, µε ήπιο και ξηρό καιρό και θερµοκρασία πάνω από 5oC. Σύµφωνα µε τους ειδικούς, ενδείκνεινται τα χαλκούχα σκευάσµατα, όπως βορδιγάλειος πολτός, οξυχλωριούχος χαλκός αλλά και το υδροξείδιο χαλκού.
Κατά την εφαρµογή των σκευασµάτων πρέπει να διαβρέχεται µε επιµέλεια ολόκληρη η φυλλική επιφάνεια των δέντρων. Σηµειώνεται ότι για τη µονίλια , απαραίτητο είναι να καταστρέφονται οι µουµιοποιηµένοι καρποί που βρίσκονται στα δένδρα ή στο έδαφος, επειδή αποτελούν πρωτογενές µόλυσµα διάδοσής της.
agronews.gr/Fytokomia.g
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΠΙΤΙ/ΚΗΠΟΣ
<< Αρχική σελίδα