Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Cup cakes γεμιστά με φράουλα

Υλικά

  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 500 γρ κοσκινισμένη
  • Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
  • Γάλα 270 ml χλιαρό
  • Αυγά 4 σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ζάχαρη 300 γρ + 2 κουταλιές σούπας
  • Πορτοκάλι 1 τεμ ξύσμα και χυμό
  • Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού
  • Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού
  • Φράουλες 400 γρ
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Εσάνς φράουλας 4-5 σταγόνες προαιρετικά

Οδηγίες

Πρώτα πλένουμε και ψιλοκόβουμε 300 γρ φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ |(τις υπόλοιπες τις πλένουμε και τις κρατάμε για ντεκόρ στο τέλος). Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και με το πιρούνι λίγο τις πολτοποιούμε (εδώ βάζουμε και την εσάνς φράουλας προαιρετικά).Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μαζί με τα 300 γρ ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο,το γάλα χλιαρό,το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την σόδα κοσκινισμένα. Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό του και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ. Λαδώνουμε λίγο τα ειδικά χαρτάκια για cup cakes , τα πασπαλίζουμε και με  λίγη ζάχαρη, τα τοποθετούμε στα φορμάκια για cup cakes και ξεκινάμε να τα γεμίζουμε με το μείγμα μας βάζοντας από μία γεμάτη κουταλιά σε κάθε φορμάκι. Βάζουμε  ένα κουταλάκι γλυκού από τις φράουλες τις ελαφρώς πολτοποιημένες και σκεπάζουμε με άλλη μία κουταλιά σούπας από το μείγμα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά περίπου , μέχρι που όταν δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρι , να μην κολλάει μείγμα πάνω στην λεπίδα, αλλά να βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη , στολίζουμε και με τις φράουλες που κρατήσαμε για ντεκόρ κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
* Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε και με γλάσο.

Ετικέτες ,