Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε ότι η κατασκευή του  μεγάρου  με τα 1100 δωμάτια από τον Πρόεδρο Ερντογάν ήταν παράνομη.
Η απόφαση  από το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας  χθες Τρίτη, σύμφωνα με την οποία
ανακαλείται η   οικοδομική άδεια ,  για την κατασκευή του προεδρικού μεγάρου μετά το γεγονός ότι χτίστηκε  παράνομα σε προστατευόμενη έκταση, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για το χρόνο που εκδόθηκε ,  αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dw.de .
Το μέγαρο  εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο για να συμπέσει με τη μετάβαση  του Ερντογάν ως  επικεφαλής του  τουρκικού κράτους . Το κτίριο αυτό δέχθηκε τα ομαδικά πυρά πολλών πολιτικών και μη  εντός Τουρκίας , πολλοί από τους οποίους εστιάζονται  στο  τεράστιο κόστος κατασκευής  του  (πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια) για ένα Μέγαρο  1100 δωματίων.
Το προεδρικό Μέγαρο, έχει βαπτιστεί Ak Saray («Άσπρο Παλάτι») και χτίστηκε κάτω από αμφιλεγόμενες συνθήκες, σε μια δασώδη περιοχή εντός του Δάσους Ατατούρκ στην Άγκυρα. Η κατασκευή προχώρησε παρά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και τις δικαστικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα οι επικριτές του να το αποκαλέσουν  Kacak Saray («Παράνομη Παλάτι» ).
Τώρα φαίνεται  ότι μπορεί  αυτό να είναι σωστό  το προσωνύμιο του  , ωστόσο παραμένει ασαφές αν η δικαστική απόφαση θα έχει συνέπειες για τον Ερντογάν .
Οι κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν στις 7 Ιουνίου. Ως πρόεδρος της Τουρκίας  ο Ερντογάν δεν επιτρέπεται να πάρει μέρος  σε οποιαδήποτε  προεκλογική εκστρατεία, αλλά ΟΛΕΣ οι πρόσφατες ομιλίες  που έχει  πραγματοποιήσει,  διαθέτουν  μια ξεχωριστή χροιά  υποστήριξης του κόμματος AKP, το κόμμα το οποίο στο παρελθόν  τον οδήγησε στην θέση του πρωθυπουργού . Υπάρχει επίσης  μια αυξημένη υποστήριξη στην Τουρκία για το σχέδιο Ερντογάν που αφορά την «μεταφορά» περισσότερων εξουσιών στην θέση του προέδρου και στον ίδιο , που έως σήμερα θεωρείται ως ένα μεγάλο βαθμό μια εθιμοτυπική θέση .
Σύμφωνα με ανάλυση στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η Τουρκία εισέρχεται σε μία στενωπό εξελίξεων και γεγονότων. Από την μία πλευρά το ΑΚΡ και ο Ερντογάν ως Πρόεδρος και από την άλλη ο στρατός και η αντιπολίτευση των Κεμαλιστών. Ένα παιχνίδι εξουσίας στο οποίο διακυβεύεται η τύχη της χώρας τους.