Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Κέικ πορτοκάλι με γλάσο πορτοκαλιού

Υλικά

  • Αυγά 4 τεμ
  • Ζάχαρη 500 γρ
  • Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 450 γρ κοσκινισμένο
  • Χυμός πορτοκαλιού 125 ml
  • Γιαούρτι 100 γρ αραιωμένο με 4 κουταλιές σούπας νερό
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού
Για το γλάσο
  • Άχνη ζάχαρη 180 γρ
  • Πορτοκάλι 1 τον χυμό του και το ξύσμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά,προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ ή σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας , μέχρι που δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι να μην κολλάει υλικό στην λεπίδα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο : Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη , το ξύσμα πορτοκαλιού και σταδιακά ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα,  δηλαδή πόσο πηκτό ή αραιό  θέλουμε να είναι το γλάσο μας. Περιχύνουμε το κέικ μας και το απολαμβάνουμε.


Chefoulis


Ετικέτες ,