Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 - 30 λεπτά
Υλικά
- Σφολιάτα 1 φύλλο κομμένο σε τετράγωνα
- Γάλα 600 ml
- Ζάχαρη 120 γρ
- Σιμιγδάλι ψιλό 5 κουταλιές σούπας
- Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
- Αυγά 2 μόνο τους κρόκους
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
- Κανέλα για πασπάλισμα προαιρετικά
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,προσθέτουμε
την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να
δέσει λίγο η κρέμα και προσθέτουμε έναν -έναν τους κρόκους ανακατεύοντας
συνεχώς μέχρι να δέσει πολύ καλά η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι
αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπάζοντας με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην
πιάσει κρούστα.Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια (μεγάλα ή
μικρά) και γεμίζουμε με την κρέμα. Τα διπλώνουμε σαν φακελάκια,
αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσει η σφολιάτα. Τα
τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα κι
απολαμβάνουμε.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα