Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Καριόκες με κόντιτα

Καριόκες με κόντιτα
Νόστιμες καριόκες με κόντιτα


Υλικά
1 φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ. σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. κονιάκ
1 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 1/2 φλ. κόντιτα
250 γρ. κουβερτούρα

Για την επικάλυψη
500 γρ. κουβερτούρα
3 κ. σ. καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη για 5 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ρίχνετε μέσα το κονιάκ και τη φρυγανιά. Προσθέτετε τα καρύδια και την κόντιτα. Λιώνετε τα 250 γρ. κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά. Πλάθετε το μείγμα σε ρολό 6 εκατοστών, το τυλίγετε σφιχτά με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 3 ώρες. Μετά το βγάζετε και κόβετε φέτες 5 εκατοστών. Λιώνετε την κουβερτούρα (500γρ) σε μπεν μαρί μαζί με το καλαμποκέλαιο και βουτάτε σιγά-σιγά τα κομμάτια μέσα. Τα βγάζετε με ένα πιρούνι και τα βάζετε σε λαδόκολλα στο ψυγείο να παγώσουν. Όταν παγώσουν, τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τα διατηρείτε στο ψυγείο. Αντί για κόντιτα μπορείτε αν θέλετε να αξιοποιήσετε γλυκά κουταλιού της αρεσκείας σας (τα ξινόφρουτα καλύτερα) καλά στραγγισμένα και σκουπισμένα βέβαια.




mama365.gr/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,