Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

«Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε σημείο σύγκλισης με τους εταίρους»

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Βαρουφάκης: Πρέπει να βρούμε λύση αύριο

«Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε σημείο σύγκλισης με τους εταίρους. H κυβέρνηση κάνει συνεχώς υποχωρήσεις, όμως κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, οι θεσμοί κάνουν το αντίθετο, σαν να μην θέλουν συμφωνία.», τόνισε, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.
«Το χρηματοδοτικό ζήτημα το θέσαμε στους θεσμούς πριν 2,5 μήνες  και θα έλυνε το πρόβλημα αυτό. Κάθε φορά που ερχόμαστε στο Εurogroup καταθέταμε την πρόταση για το χρηματοδοτικό κενό και οι θεσμοί δεν συμφωνούσαν με την πρότασή μας.
Για να προχωρήσουμε προς τη συμφωνία αποδεχθήκαμε αυτό το μέγεθος της λιτότητας. Πέραν τούτου θέλουμε να στρέψουμε τη λιτότητα στους έχοντες και στους μη έχοντες.
Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε για το Eurogroup και αρκετοί θα μείνουν έκπληκτοι από αυτά που θα ακούσουν.
Πέντε ή έξι χώρες δήλωσαν ευθαρσώς ότι το πακέτο που προτείνουν οι θεσμοί είναι πολύ ελαστικό για την Ελλάδα και αρνούνται να το περάσουν από τα Κοινοβούλιά τους.
Πρέπει να είμαστε πάντα αισιόδοξοι και πρέπει να βρούμε μία λύση αύριο. Έχουμε καθήκον για τους Ευρωπαίους», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, ενόψει του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.
Πρέπει να εισακουστεί η πρότασή μας για αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που θεωρούμε σημαντικό για να προχωρήσουμε σε συμφωνία, αλλά θα πρέπει οι δανειστές να συμφωνήσουν με τα μέτρα που εμείς προτείνουμε, γιατί δεν είναι δυνατόν να χτυπηθούν οι ίδιοι άνθρωποι και πάλι που χτυπιούνται τα τελευταία πέντε χρόνια, εξήγησε.
«Προφανώς και είναι» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στο ερώτημα εάν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση - ύψους 8 δισ. ευρώ - είναι υφεσιακά, και υποστήριξε πως η επιλογή ήταν μεταξύ περικοπών των συντάξεων και εισπρακτικών μέτρων.

 

newsbeast.gr

 

 

 

Ετικέτες ,