Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ! Απορρίπτει την παράταση η ελληνική κυβέρνηση

tsipras_merkel_hollande2
Νέα αντιπρόταση παρουσίασε σε Μέρκελ και Ολάντ ο Αλέξης Τσίπρας, απορρίπτοντας στην ουσία την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρουσίασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός την νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος.
Σύμφωνα με το Μαξίμου «ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος».
Στη συνέχεια, ενημερώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο επί της πρότασης και τις συνομιλίες που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ ο Πρωθυπουργός αναχωρεί το βράδυ για Βρυξέλλες, για να συμμετάσχειστην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, της οποίας θα προηγηθεί το Eurogroup, ενώ δεν αποκλείεται να έχει κατ’ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.



Makeleio.gr

Ετικέτες ,