ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί! Συνταγή από την παλιά ελληνική κουζίνα


 Υλικα :
15 κολοκυθοανθοί
1 φλιτζάνι σκληρό ρύζι
1 κουταλιά μαιντανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι 1/2 κρασοπότηρο
νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τους ανθούς, τους πλένουμε και τους αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν.Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαιντανό, το ρύζι και ανάλογο νερό.Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.Κατεβάζουμε το ρύζι απο τη φωτιά και ρίχνουμε λεμόνι.Γεμίζουμε τους ανθούς μ’αυτό το μείγμα ως τη μέση και τους κλείνουμε προσεκτικά, διπλώνοντας τις άκρες σταυρωτά. Τους βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λεμόνι και λίγο νερό.Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



 allaksogolies.gr/Fytokomia.gr