Από ότι φαίνεται «τελειώνουν τα ψωμιά» των Ουκρανών,   διότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν περαιτέρω την χώρα αυτή.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν επιθυμεί  να δαπανήσει περισσότερα χρήματα
για την Ουκρανία, παρά την πίεση από την Γερουσία, είπε σε μια συνέντευξη  του στο αμυντικό πόρταλ Sputnik,  ο Ισραηλινός  δημοσιογράφος  Avigdor Eskin.
«Η στάση του Ομπάμα για την κατάσταση στην Ουκρανία επηρεάστηκε από την δημοσίευση της εφημερίδας New York Times, αλλά και διάφορα άλλα  ευρωπαϊκά  άρθρα ,  σχετικά με τη διαφθορά σε αυτή τη χώρα, και τη σκληρότητα του ουκρανικού στρατού», είπε ο ίδιος. «Πρόσφατα, υπήρξε  μια νέα τάση να γράφονται  πράγματα που ήταν κρυμμένα στο παρελθόν από το δυτικό κοινό», είπε ο Eskin.
« Ο Ομπάμα αντιλαμβάνεται ότι το μέλλον των  σχέσεων ΗΠΑ-Ουκρανίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κατανόηση από   ουκρανικής πλευράς, ότι  πρέπει να ζήσει με ειρήνη με τη Ρωσία, καθώς και με όλους του Ρωσόφωνους πολίτες της χώρας »,  είπε ο αρθρογράφος. Ωστόσο, αυτή η αντίληψη « καταλαμβάνει»   σιγά-σιγά  την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
Σύμφωνα με  τον Eskin, στις ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι δεν είναι η ίδια κατάσταση, όπως ήταν στην Γεωργία. Κάτι που προσομοιάζει με τις ενέργειες της προεδρίας του πρώην Προέδρου της χώρας  Μ. Σαακασβίλι.
« Ο πρόεδρος Σαακασβίλι  πράγματι επιτέθηκε στις θέσεις των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων μετά από μια συνομιλία με την Κοντολίζα Ράις, η  οποία  πιθανώς, δεν του είπε να κάνει  κάτι τέτοιο. Οι Αμερικανοί συμμετέχουν στο ζήτημα της Ουκρανίας,   με την ελπίδα ότι  θα υπάρξει μια «καινοτόμος» προσέγγιση του προβλήματος στο σύνολό της, η οποία  θα είναι επιτυχής », κατέληξε  ο αρθρογράφος.
Σύμφωνα με πολλά άρθρα μας στο pentapostagma.gr, οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν ότι έχουν εμπλακεί σε ατέρμονο και δύσκολο  πεδίο όπως αυτό της Ουκρανίας. Από την μία δεν επιθυμούν να διακινδυνευόσουν μια ευθεία  στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία, ενώ από την άλλη  θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντα τους . Δύσκολο πάζλ για «σκληρούς» λύτες. Ενώ ο  ουκρανικός στρατός είναι  έτοιμος να διενεργήσει επίθεση στην ανατολική πλευρά της χώρας, η Μόσχα «απειλεί» με σκληρά αντίποινα. Πολύπλοκή και επικίνδυνη συνάμα κατάσταση για «όλους» τους συμμετέχοντες.