Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Πατάτες γεμιστές με γαρίδες

Πατάτες γεμιστές με γαρίδες
Πατάτες γεμιστές με γαρίδες, σέλερι και τυρί Φιλαδέλφεια! Είναι μερικά ορεκτικά τόσο νόστιμα που απορείς γιατί έπεται μετά το κυρίως. Κάποτε ένας μάγειρας είπε ότι τα ορεκτικά πρέπει να είναι πολύ νόστιμα γιατί είναι αυτά που ξυπνάνε τις αισθήσεις και ανοίγουν την όρεξη πριν το γεύμα.  Ένα ορεκτικό για να ξυπνήσει την όρεξη
και να σας απογειώσει…

Υλικά:
2 μεσαίες πατάτες
4 σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
250γρ. γαρίδες, αποφλοιωμένες
1 μικρό αυγό
¼ φλιτζάνι τυρί Philadelphia πλήρες σε λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά του γλυκού σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι, όσο θέλετε

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Πλένουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα ή μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν με ένα πιρούνι. Όταν είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν αρκετά για να μπορέσετε να την επεξεργαστείτε. Κόβουμε κάθε μία στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε με ένα κουτάλι την περισσότερη «σάρκα». Να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην σκιστεί η φλούδα. Τις τοποθετούμε πίσω στο ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σέλερι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη θερμότητα.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί το αυγό, το μαλακό τυρί και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, το σχοινόπρασο και το μείγμα σέλερι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά  ή μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα.
Απολαύστε το!




marymary.gr/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,