Το παρασκήνιο για την είσοδο της χώρας μας στην Τράπεζα των BRICS, είναι πολύ έντονο και ο αντίκτυπος έχει φτάσει ήδη στις Βρυξέλλες. Σε περίπτωση αποχώρησης μίας χώρας από την ευρωζώνη και εισόδου της σε άλλο  ανταγωνιστικό οργανισμό, η περίφημη « αξιοπιστία» της
ΕΕ» πάει περίπατο».  Αυτό είναι γνωστό και  στον πρωτοετή φοιτητή οποιαδήποτε οικονομικού πανεπιστημίου. Η ουσία όμως για την χώρα  μας είναι ότι όντως οι διεργασίες  που λαμβάνουν χώρα  είναι θετικές.  
Έντονες είναι οι συζητήσεις σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη της Ελλάδας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών BRICS , και κινούνται  σε «πολύ θετική» κατεύθυνση , αναφέρει  ηλεκτρονικό άρθρο του ρωσικού πόρταλ Sputnik , στο οποίο έδωσε συνέντευξη  ο Υπουργός βιομηχανίας και  Ενέργειας  Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
Νωρίτερα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Sergei Storchak δήλωσε ότι η  Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες της στις 7 Ιουλίου 2015.
Αυτό πιθανόν να έχει μεγάλη σχέση με τα τεκταινόμενα στην ΕΕ και την προσπάθεια «διευθέτησης» του χρέους της  Ελλάδος. Άλλωστε στην « βράση  κολλάει το σίδερο» , για τις χώρες που απαρτίζουν την Τράπεζα αυτήν.  
Σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη , προς το παρόν, τα δύο μέρη ευρίσκονται σε μία διαδικασία, υπό τον τίτλο «προκαταρκτικές συζητήσεις για τις προς ένταξη χώρες στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS» , έτσι η Ελλάδα, μόλις η τράπεζα θα αρχίσει να λειτουργεί, θα μπορούσε να γίνει πλήρες μέλος.
« Οι συζητήσεις για το θέμα αυτό είναι πολύ θετικές από ρωσικής πλευράς, με την Ρωσία  να υποστηρίζει τη δυνατότητα να συνδεθεί η  Τράπεζα ανάπτυξης  με την  Ελλάδα», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.
Η συμφωνία για την ίδρυση της BRICS Τράπεζας υπεγράφη τον Ιούνιο του 2014, στη Βραζιλία. Αναμένεται ότι θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους πολυμερείς  αναπτυξιακούς  οργανισμούς,  για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής στις χώρες BRICS, αλλά  και τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr με  πλήρη νηφαλιότητα , εκτιμάται ότι πρόκειται για την καλύτερη και πιο αποδοτική οικονομική προοπτική για την Ελλάδα, από την κρίση του 2009 και έπειτα. Η οικονομία όπως γνωρίζουν καλά οι περισσότεροι,  είναι κυρίως « εμπιστοσύνη» « προοπτική», «μέλλον», και στην συνέχεια,  λογιστική επιστήμη . Εάν δεν υπάρχουν οι τρεις πρώτοι παράγοντες , η συνέχεια οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή. Αυτό το  « παρέβλεψε» το « ιερατείο» των Βρυξελλών , το οποίο με « όπλο» την λογιστική επιστήμη και μόνο  ,  προσπάθησε να υποδουλώσει λαούς και έθνη σαν τον ελληνικό. Αλλά σύμφωνα με  άρθρο μας από την ιστοσελίδα μας « Τα οχυρά δεν παραδίδονται , αλλά καταλαμβάνονται,  με τα  όπλα», και  ο νοών νοήτω.