Εκατόμβη νεκρών ισλαμιστών μόνο το τελευταίο 24ωρο από την θυελλώδη αντεπίθεση των Ιρανών μελών της Ταξιαρχίας « Al Quds», και του συριακού στρατού, σε μία ιδιότυπη εκδίκηση , για τις πράξεις των  «δολοφόνων» του ισλαμικού στρατού, οι οποίοι έχουν προξενήσει χιλιάδες φρικτά και
αποτρόπαια εγκλήματα στην πολύπαθη Συρία.
Οι  σαρωτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του συριακού κυβερνητικού στρατού , άφησαν στο διάβα τους εκατοντάδες  ισλαμιστές  νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στην περιοχή της αεροπορικής βάσης Al-Thala,  στη Νότια Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσαν τοπικές  οι πηγές.
Συγκεκριμένα πάνω από 275 αντάρτες της  πλέον σκληροπυρηνικής οργάνωσης  « Al-Nusra Front»  σκοτώθηκαν κοντά στην αεροπορική βάση στην επαρχία Sweida τη Δευτέρα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και από τις δύο πλευρές.
«Οι μονάδες του  συριακού στρατού με τη βοήθεια των ιρανικών  λαϊκών δυνάμεων άμυνας απέκρουσαν τις προσπάθειες των  τρομοκρατών  της Αλ-Nusra, οι οποίοι προσπάθησαν να καταλάβουν  την  στρατηγικής σημασίας  αεροπορική βάση στην επαρχία Sweida», είπε πηγή του στρατού της Συρίας στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων  FNA.
Οι μονάδες του συριακού πυροβολικού  σφυροκόπησαν τις θέσεις ν εκατοντάδων μαχητών της οργάνωσης  Al-Nusra Front στην επαρχία της Sweida, σκοτώνοντας αρχικά τουλάχιστον  150 ισλαμιστές τρομοκράτες.
Εν τω μεταξύ,  ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Rami Abdulrahman υπογράμμισε ότι, οι μαζικές επιθέσεις των Σύρων κυβερνητικών στρατιωτών  στις θέσεις των μαχητών », κοντά στην αεροπορική βάση έληξαν με νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων, επί των ανταρτών  της Al Nusra.
Η Συρία  αγωνίζεται σε μια θανάσιμη κρίση, που όμοια της δεν αντιμετώπισε ποτέ η χώρα αυτή από τον Μάρτιο του 2011. Η βία που τροφοδοτείται από τους σκληρούς ισλαμιστές,  μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 210.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκθέσεις των πρακτορείων ειδήσεων . Νέα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 76.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Συρία μόνο πέρυσι.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,νομίζουμε ότι ήρθε η εποχή της μεγάλης συριακής αντεπίθεσης, εναντίον των ισλαμιστών. Η κατάσταση σε Συρία και Ιράκ είχε φτάσει στο απροχώρητο. Η αεροπορική κάλυψη από την συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ, διαφοροποιεί τις μάχες αυτές, οι οποίες την καλοκαιρινή περίοδο εισέρχονται σε νέα κρίσιμη φάση. Η ολοκληρωτική εξουδετέρωση του ISIS δεν αποτελεί μια εύκολη επιχείρηση, και θα απαιτηθούν αρκετές ακόμη χερσαίες επιχειρήσεις με την συνδρομή του αμερικανικού και πιθανόν ακόμη και  του ρωσικού στρατού.