Red velvet cake
Κέικ που συνοδεύεται τέλεια με τον καφέ σας...
Για 4-6 άτομα
Υλικά:
Για το κέικ
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 αυγά
1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή γάλα πλήρες
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
56 γραμμάρια χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1/2 φλιτζάνι ζεστό καφέ εσπρέσο ή νες καφε
Για την επικάλυψη
2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
5 κούπες ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για το κέικ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο.
Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης τα αυγά, το ξινόγαλα , βανίλια και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτετε τον καφέ και λευκό ξύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Με το μίξερ ανακατεύετε τα υγρά συστατικά με το μείγμα που έχει το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτό ρευστό μείγμα για κέικ.
Μοιράζετε το μείγμα σε 2 κυκλικές φόρμες για κέικ. (Για να ξεκολλήσει το κέικ εύκολα βάζετε στον πάτο της κάθε φόρμας μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 30-40 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα βγει καθαρή.
Αφήστε την να κρυώσει σε σχάρα μέχρι το ταψί να κρυώσει.
Με ένα λεπτό μαχαιράκι ξεκολλάτε το κέικ από τα τοιχώματα και το αναποδογυρίζετε για να πέσει από τη φόρμα.
Αφήνετε να κρυώσουν καλά και γλασάρετε εσωτερικά το κέικ με την επικάλυψη.
Για την επικάλυψη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο.
Όταν παγώσουν τα κέικ παίρνουμε τον πρώτο δίσκο κέικ και καλύπτουμε με την μισή ποσότητα του frosting, καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο και αλείφουμε με το υπόλοιπο frosting το κέικ μας.
Για 4-6 άτομα
Υλικά:
Για το κέικ
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 αυγά
1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή γάλα πλήρες
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
56 γραμμάρια χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1/2 φλιτζάνι ζεστό καφέ εσπρέσο ή νες καφε
Για την επικάλυψη
2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
5 κούπες ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για το κέικ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο.
Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης τα αυγά, το ξινόγαλα , βανίλια και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτετε τον καφέ και λευκό ξύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Με το μίξερ ανακατεύετε τα υγρά συστατικά με το μείγμα που έχει το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτό ρευστό μείγμα για κέικ.
Μοιράζετε το μείγμα σε 2 κυκλικές φόρμες για κέικ. (Για να ξεκολλήσει το κέικ εύκολα βάζετε στον πάτο της κάθε φόρμας μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 30-40 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα βγει καθαρή.
Αφήστε την να κρυώσει σε σχάρα μέχρι το ταψί να κρυώσει.
Με ένα λεπτό μαχαιράκι ξεκολλάτε το κέικ από τα τοιχώματα και το αναποδογυρίζετε για να πέσει από τη φόρμα.
Αφήνετε να κρυώσουν καλά και γλασάρετε εσωτερικά το κέικ με την επικάλυψη.
Για την επικάλυψη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο.
Όταν παγώσουν τα κέικ παίρνουμε τον πρώτο δίσκο κέικ και καλύπτουμε με την μισή ποσότητα του frosting, καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο και αλείφουμε με το υπόλοιπο frosting το κέικ μας.
<< Αρχική σελίδα