Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Smoothies που μας γεμίζουν ενέργεια!

Τα smoothies εκτός από δροσερά και νόστιμα είναι πολύ θρεπτικά και ευεργετικά για τον οργανισμό,το δέρμα αλλα και το σώμα μας. Πρόκειται για super-drinks που περιέχουν φρούτα η λαχανικά κι εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες, μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα.


Το μυστικό στα smoothies είναι να γνωρίζεις τις ιδιότητες του κάθε φρούτου ή λαχανικού που χρησιμοποιείς και με τι μπορείς να το συνδυάσεις ώστε να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Smoothie με σέλινο και παντζάρια!
Smoothies που μας γεμίζουν ενέργεια!Υλικά:
2 Παντζάρια. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες,μαγνήσιο,σίδηρο και κάλιο και βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης ενώ ενισχύουν την αντοχή μας.
1 Πορτοκάλι. Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες,περιέχει βιταμίνη c,σίδηρο και αντιοξειδωτικά ενώ προλαμβάνει τον διαβήτη, ον καταράκτη, την αρθροίτιδα και την παχυσαρκία.
1 Καρότο. Το καρότο είναι ευεργετικό για τον δέρμα μας. Χρησιμοποιείται για αντιγήρανση αλλα επιταχύνει και τον μεταβολισμό μας. Επισης προστατευει τα δόντια μας από τα βακτήρια αλλα και την πλάκα.
100 γρ. Σέλινο. Το σέλινο περιέχει βιταμίνη C  και χρησιμοποιείται στη θεραπέια νεφρικών παθήσεων αλλα και του διαβήτη. Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα, την πνευματική κόπωση αλλα και την παχυσαρκία.
100γρ. γιαούρτι 2% (προεραιτικά)

Εκτέλεση:
Βράσε και καθάρισε τα παντζάρια. Αφησε τα να κρυώσουν και κόψε τα σε μεγάλα κομμάτια.
Αφαίρεσε τη φλούδα από το πορτοκάλι και χωρισε το σε κομμάτια.
Καθάρισε το καρότο και κόψ’το σε λωρίδες.
Ψιλόκοψε το σέλινο και ρίξε όλα τα υλικά σου σε ένα μίξερ. Χτύπα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και εάν θέλεις πρόσθεσε λίγο γιαούρτι. Μόλις ενοποιηθεί το μίγμα,πρόσθεσε λίγο πάγο και χτύπα λίγο ακόμη.

Φρουτένιο smoothie με ανανά και ακτινίδια!
Υλικά:
100 γρ. Ανανά. Ο ανανάς βελτιώνει την υγεία των ούλων και τον οστών, βοηθάει στην όραση, είναι καλό διουρητικό και επιταχύνει τη χώνεψη.
1 Αχλάδι. Τα αχλάδια περιέχουν βιταμίνες C,K,B2 και Β6. Επίσης,έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για την καλή υγεία του οργανισμού και του μεταβολισμού.
2 Ακτινίδια. Το ακτινίδιο προστατευει τον οργανισμό από τις ελευθερες ρίζες, έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι γεμάτο βιταμίνες.
1/2 κουτ.γλυκού Ιπποφαές. Το ιπποφαές περιέχει βιταμίνη Α,C,Ε,D και Κ, είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών. Προσφέρει τόνωση και ενέργεια,ενισχύει το ανοσοποιητικό,ρυθμίζει τον μεταβολισμό και αποτοξινώνει τον οργανισμό μας.
1/2 ποτήρι γάλα (προεραιτικά)

Εκτέλεση:
Καθάρισε τα ακτινίδια και κόψε όλα τα φρούτα σε χοντρά κομμάτια. Χτύπησε τα σε ένα μίξερ μαζί με το ιπποφαές και πρόσθεσε λίγο πάγο και λίγο γάλα.




melbeing.gr/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,