22 MAYIS'TA ACILACAK OLAN ORDU - GIRESUN HAVALIMANI'NI ICIN DENIZ UZERINE 29 MILYON TAS DOKULURKEN, HAVALIMANININ 3 KILOMETRELIK PISTI ICIN GUNDE 138 KAMYON TAS TASINDIGI BELIRTILIYOR. BU HAVALIMANIN BIR BENZERI JAPONYA'DA BULUNUYOR. (METİN AKYÜREK/ORDU-İHA)
Το  νέο πλωτό αεροδρόμιο της Τουρκίας, με την επωνυμία  Όρντου-Γκιρέσουν (Ordu-Giresun), το οποίο αποτελεί το πρώτο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο με εγκαταστάσεις επάνω σε τεχνητό νησί, και το οποίο  εγκαινιάστηκε πρόσφατα , μερικές ημέρες από την έναρξη λειτουργίας του  φαίνεται  ότι
δελεάζει πολλούς Άραβες επενδυτές .
Ο αριθμός των τουριστών και επενδυτών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να αυξηθεί ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του αεροδρομίου αυτού.
Το αεροδρόμιο αυτό κατασκευάστηκε  σε ένα τεχνητό νησί στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Ορντού στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, έχει προσελκύσει  αρκετούς Άραβες επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν ακίνητα για   τουρισμό και ευκαιρίες για επενδύσεις, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα  .
Οι επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Κατάρ πραγματοποίησαν επίσκεψη στο δήμαρχο του νησιού Ορντού, Irfan Balkanlioglu, ο οποίος είπε ότι το νέο αεροδρόμιο έχει ενισχύσει  σημαντικά την τουριστική βιομηχανία  της περιοχής.
Το αεροδρόμιο Ordu-Giresun Airport είναι το πρώτο του είδους του στην Τουρκία και στην Ευρώπη, χτισμένο σε ένα τεχνητό νησί που εκτείνεται σε 1.770.000 τετραγωνικά  μέτρα. Το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί τόσο το νησί  Ορντού, όσο και την επαρχία   Giresun , με δυνατότητα χωρητικότητας 3.000.000 επιβατών  ετησίως.
Εκτός από την Κωνσταντινούπολη, οι ακτές τις Μαύρης Θάλασσας αποτελούν πόλο έλξης λόγω και του κλίματος σε χιλιάδες  Άραβες τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.
Το αεροδρόμιο βρίσκεται ανοικτά των ακτών της Μαύρης Θάλασσας και η κατασκευή του κόστισε 360 εκατ. τουρκικές λίρες ή 132,6 εκατ. δολάρια.
Περί τους 35 εκατ. τόνους πέτρας χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευασθεί η επιφάνειά του. Ο αεροδιάδρομος είναι μήκους 3.000 μέτρων και έχει πλάτος 45 μέτρα.
Παρότι μέχρι στιγμής εξυπηρετεί πτήσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, το αεροδρόμιο σκοπεύει να διευρύνει τους προορισμούς σε 42. Υπολογίζεται ότι θα υποδέχεται 3.000.000 επιβάτες τον χρόνο.
Σε ανάλυση από  την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η εκμετάλλευση ενός τέτοιου νησιού από τους Τούρκους καταδεικνύει τα σχέδια τους για την εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων περιοχών της χώρας τους , στην τουριστική βιομηχανία.  Υπενθυμίζουμε ότι στην κατεχόμενη Κύπρο οι Τούρκοι πήγαν να φτιάξουν ολόκληρο « Λας Βέγκας».