Παγωτό με γιαούρτι μέλι και καρύδια
Αχτύπητος συνδυασμός γεύσης
Υλικά
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 2 ασπράδια αβγών
- ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 καψουλάκι βανίλια
- 4 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- 5 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 2 ασπράδια αβγών
- ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 καψουλάκι βανίλια
- 4 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- 5 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να διογκωθεί και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτετε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάτε για ακόμη 1 λεπτό. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια, να γίνουν μαρέγκα.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνετε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ενσωματωθούν σε αυτό.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνετε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ενσωματωθούν σε αυτό.
- Αν έχετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μίγμα σε παγωτομηχανή και το βάζετε να παγώσει. Εάν δεν έχετε, απλώς ρίχνετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο. Μετά από 1 ώρα, το βγάζετε από την κατάψυξη και ανακατεύετε για να μην πιάσει πάγο.
- Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μια δυο φορές ακόμη, ώστε να γίνει το παγωτό σας αφράτο. Το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε το παγωτό εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και γαρνίρετε με σιρόπι της επιλογής σας.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr
<< Αρχική σελίδα