Μοσχάρι με ελιές
Νόστιμο μοσχάρι με ελιές κοπανιστές
Υλικά για 4-6 μερίδες:
1 κιλό μοσχαράκι (ποντίκι ή λάπα)
150 ml Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
4-5 τομάτες μικρές ψιλοκομμένες
650 γρ. ελιές πράσινες ή μαύρες χτυπημένες με σφυράκι
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κιλό μοσχαράκι (ποντίκι ή λάπα)
150 ml Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
4-5 τομάτες μικρές ψιλοκομμένες
650 γρ. ελιές πράσινες ή μαύρες χτυπημένες με σφυράκι
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Προετοιμασία 30΄ Μαγείρεμα περίπου 60΄
Οδηγίες Μαγειρέματος
Αφού πλύνουμε το μοσχάρι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το Ελαιόλαδο
Σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες με το κρεμμύδι.
Αφήνουμε να βράσουν για λίγο τα υλικά και κατόπιν ρίχνουμε τις ελιές. Προσθέτουμε το κρασί και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά μας, να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Λίγο πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, αρωματίζουμε το μοσχαράκι με τον χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μία ακόμη βράση.
Οδηγίες Μαγειρέματος
Αφού πλύνουμε το μοσχάρι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το Ελαιόλαδο
Σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες με το κρεμμύδι.
Αφήνουμε να βράσουν για λίγο τα υλικά και κατόπιν ρίχνουμε τις ελιές. Προσθέτουμε το κρασί και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά μας, να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Λίγο πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, αρωματίζουμε το μοσχαράκι με τον χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μία ακόμη βράση.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
<< Αρχική σελίδα