Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 - 45 λεπτά
Υλικά
- Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό
- Λουκάνικα 150 γρ ψιλοκομμένα
- Ζαμπόν 100 γρ ψιλοκομμένο
- Γκούντα 100 γρ τριμμένο
- Ρεγκάτο 100 γρ τριμμένο
- Ντομάτες 3 κομμένες λωρίδες
- Πιπεριά κόκκινη 1 κομμένη ροδέλες
- Πιπεριά πράσινη 1 κομμένη ροδέλες
- Γάλα 150 ml
- Αυγά 2 τεμ
- Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
- Σουσάμι προαιρετικά
Οδηγίες
Κόβουμε το φύλλο στην μέση κάθετα ώστε να
βάλουμε το μισό κάτω και το υπόλοιπο πάνω από την γέμιση. Λιώνουμε το
βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα φύλλα που θα
χρησιμοποιήσουμε για τον πάτο του ταψιού βουτυρώνοντας καλά. Βάζουμε όλα
τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά), κρατάμε λίγο ρεγκάτο
και κόκκινη πιπεριά για το τέλος. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτσα. Χτυπάμε τα αυγά
μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτσα μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το
τυρί και την πιπεριά που κρατήσαμε, ενώ αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με
σουσάμι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να
ροδίσει καλά (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι
έτοιμη να την απολαύσουμε.
1 από 3
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα