Κοτόπουλο με σως σόγιας
Λαχταριστό πιάτο με πλούσια γεύση
Υλικά για 2-4 άτομα
Για το κοτόπουλο
- 5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
- 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
- 2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)
- Ανανά χοντροκομμένο
- 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
- 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
Για τη σόγια σως
- 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
- 4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σος
- 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
- 1 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ
- 1 τζούρα αλάτι
Για το σερβίρισμα
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο με σόγια σως
- Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο για 7 λεπτά.
- Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια κι ανακατέψτε για 3 λεπτά. Κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.
- Αφήνουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 ώρα σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια το ξεπλένουμε και το βράζουμε για 8 λεπτά με 1 κούπα νερό και κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά. Με αυτό τον τρόπο το ρύζι μας θα βγει σπυρωτό και απαλό.
<< Αρχική σελίδα