Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Μασκα μαλλιων με αβοκαντο και μελι


Το καλοκαίρι μπορεί να είναι εποχή ξεγνοιασιάς και ηρεμίας αλλά τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται υπερβολικά από την θάλασσα και τον ήλιο. Η ξηρότητα και η θαμπάδα, που αφήνουν στα μαλλιά οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοια, που πρέπει να καταφύγουμε σε λύσεις, για να επαναφέρουμε την
λάμψη και τον όγκο σε αυτά. Μπορεί να γίνει μόνο με φυσικά συστατικά και έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μόνες σας μια μάσκα ομορφιάς για τα μαλλιά που θα τα προστατεύσει από το αλάτι, τον ήλιο, τη θερμότητα, το χλώριο της πισίνας.

Τα υλικα θα χρειαστειτε ειναι για να παρασκευασετε την μασκα μαλλιων ειναι:

¼ του φλιτζανιού γιαούρτι πλήρες. Περιέχει πολύ πρωτεΐνη και αν επιλέξετε και ελληνικό παραδοσιακό, η ποσότητα πρωτεΐνης μεγαλώνει κατά πολύ. Η αξία του είναι τέτοια, που προστατεύει την τρίχα από το φριζάρισμα και την ξηρότητα, που προκαλείται από τον ήλιο και την υγρασία.
1 κουταλιά της σούπας μέλι και καλύτερα οργανικό, θα δυναμώσει την τρίχα, που επηρεάζετε αρνητικά από το αλάτι και το χλώριο γιατί διπλασιάζει το ποσό πρωτεΐνης και άρα θρέφει περισσότερο την τρίχα.
¼ του φλιτζανιού αβοκάντο, που περιέχει αμινοξέα πολύτιμα για την υγεία των μαλλιών σας
1 κουταλιά λιναρόσπορο, με μεγάλη ποσότητα λιπαρών οξέων που βοηθάνε στην ενυδάτωση και την ισορροπία υγρασίας στα μαλλιά σας.
Οδηγίες χρήσης
– Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι και το μέλι.
– Προσθέστε το αβοκάντο και τον λιναρόσπορο
-Και πάρτε με τα χέρια σας και εφαρμόστε στα μαλλιά σας, σε όλο το μήκος της τρίχας από τη ρίζα μέχρι και τις άκρες. Περνάτε τα μαλλιά σας μέχρι να αισθανθείτε ότι το μείγμα έχει στεγνώσει πάνω στα μαλλιά. Ξεπλύνετε με ροδόνερο και στη συνέχεια με χλιαρό νερό.
– Μπορείτε να περάσετε τα μαλλιά σας 2 και 3 φορές την εβδομάδα.

 

BeU.com.cy

Ετικέτες ,