Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Γάλα καρύδας: καθημερινά απαραίτητο

Λάδι καρύδας: καθημερινά απαραίτητο
Η σταρ του μόντελινγκ Μιράντα Κερ δεν ζει χωρίς αυτό. Το έχει εντάξει στη διατροφή της, καθώς λατρεύει να πίνει smoothies που το περιέχουν. Επιπλέον του χρωστά την απαλή επιδερμίδα και τα λεία μαλλιά της, αφού το
χρησιμοποιεί συχνά για ενυδάτωση.

Από την άλλη η Γκουίνεθ Πάλτροου το επιστρατεύει για τη λεύκανση των δοντιών της, ενώ άλλες celebrities έχουν αντικαταστήσει τον latte τους με καφέ που συνοδεύεται από το τροπικό αυτό συστατικό. Ποιο είναι, λοιπόν, το μυστικό που έχει κάνει τη σόουμπιζ να υποκλίνεται στη θρεπτική του αξία;

Το γάλα  καρύδας, αν και είχε ενοχοποιηθεί στο παρελθόν -λανθασμένα- ως ανθυγιεινό λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε κορεσμένα λίπη, αποδείχτηκε ότι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό. Κι αυτό γιατί περιέχει λαυρικό οξύ, ουσία που συναντάμε στο μητρικό γάλα και η οποία συμβάλλει στη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος των νεογνών.

Οι λόγοι για να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας
1. Έχει αδυνατιστική δράση, καθώς τα λιπαρά οξέα που διαθέτει είναι πιο εύκολο να καούν παρά να αποθηκευτούν.
2. Συμβάλλει στη διατήρηση της νεότητας, μιας και το λαυρικό οξύ που περιέχει, χάρη στις αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μάχεται το οξειδωτικό στρες, τον κυριότερο παράγοντα επιτάχυνσης της γήρανσης.
3. Ρυθμίζει τα επίπεδα της χοληστερόλης. Το λαυρικό οξύ αυξάνει την καλή χοληστερίνη (HDL) εις βάρος της κακής (LDL). «Σε αντίθεση μάλιστα με άλλα κορεσμένα λίπη, το συγκεκριμένο δεν φράσσει τις αρτηρίες» λέει η Κατρίν Σερφατί-Λακροσνιέρ, διατροφολόγος με έδρα το Παρίσι.




madata.gr/Fytokomia.g

Ετικέτες , ,