Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ποιές τροφές ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

Ποιές τροφές ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου
Αν θες να έχεις νεανική επιδερμίδα, πρέπει να γνωρίζεις πως το κολλαγόνο είναι επιτακτικής σημασίας για την ανανέωση των κυττάρων. Η έκθεση στον ήλιο, η περιβαλλοντική μόλυνση, οι ελεύθερες ρίζες και το κάπνισμα
μπορεί να μειώσουν την παραγωγή του. Εγώ έκανα την έρευνά μου και σου βρήκα τροφές που ενισχύουν την παραγωγή του:

Ψάρια: δημιουργούν πιο δυνατά κύτταρα. Ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά – το ίδιο και η μεμβράνη που περιβάλλει τα κύτταρά μας.

Κόκκινα λαχανικά: Ενισχύουν την προστασία του δέρματος έναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Δοκίμασε ντομάτες, κόκκινες πιπεριές και παντζάρια που είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα φυσικό «αντι-ηλιακό».

Σκούρα πράσινα λαχανικά: Λαχανικά όπως το σπανάκι, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Πράσινα λαχανικά: Βλέπε καρότα και γλυκοπατάτες – είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που βοηθά να αποκατασταθεί και να αναγεννηθεί το κατεστραμμένο κολλαγόνο.

Μούρα: Μαχητές. Τα βατόμουρα και τα σμέουρα καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το κολλαγόνο.

Λευκό τσάι: Έρευνες απέδειξαν ότι το λευκό τσάι μπορεί να προστατεύσει τις δομικές πρωτεΐνες του δέρματος και πιο συγκεκριμένα το κολλαγόνο. Πιστεύεται ότι η συγκεκριμένη ποικιλία τσαγιού, προλαμβάνει την δραστικότητα ενζύμου που διασπά το κολλαγόνο, μειώνοντας έτσι τη δημιουργία ρυτίδων.

Ακτινίδια: πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου. Όσο μεγαλώνουμε η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται. Η βιταμίνη C όχι μόνο διατηρεί την επιδερμίδα σφριγηλή, αλλά την «διορθώνει» κιόλας. Εκείνο που πιθανόν δεν ήξερες είναι ότι τα ακτινίδια περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με τα πορτοκάλια.





 misswebbie.gr/Fytokomia.gr

Ετικέτες , ,