Στέβια σε κάθε χώρο
Φύτεψε τη στέβια, ακόμη και σε γλάστρα, στη δίαιτα σου μη συμβεί, παραμικρή χαλάστρα.
Η στέβια είναι είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη, μέλος της οικογένειας Asteraceae και συγγενεύει με διάφορα βότανα και άνθη, όπως το χαμομήλι, το εστραγκόν, τον ηλίανθο και τα χρυσάνθεμα. Περιέχει μια ουσία η οποία ονομάζεται στεβιόζη ή στεβιόλη η οποία έχει μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη αλλά πολύ λιγότερες θερμίδες. Τα φύλλα του φυτού στέβια είναι 30 με 45 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη και τρώγονται ωμά ή χρησιμοποιούνται ολόκληρα σε ροφήματα βοτάνων και τρόφιμα.
Σε βόρειες χώρες καλλιεργείται ως μονοετές αλλά σε χώρες όπως η Ελλάδα μπορεί να καλλιεργηθεί ως τρυφερό πολυετές και με μια μικρή προστασία κατά τις ημέρες του χειμώνα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να επιβιώσει για όλο το έτος Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών, αφού υπάρχει η δυνατότητα να φυτευτεί σε γλάστρα ή σε μία σχετικά μικρή επιφάνεια του κήπου. Ταυτόχρονα, η καταλληλότερη περίοδος κοπής των φυτών είναι η χρονική περίοδος λίγο πριν από την άνθιση, που συμπίπτει σε χρονική διάστημα σχεδόν 12 εβδομάδων από τη μεταφύτευση. Τα φύλλα τους συλλέγονται με το χέρι, και αποξηραίνονται.
Τα Μυστικά του Κήπου/Fytokomia.gr
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΠΙΤΙ/ΚΗΠΟΣ
<< Αρχική σελίδα