Γλυκό κουταλιού σταφύλι
1/2 λεμόνι
1 κιλό σταφύλι σουλτανί
1 κιλό ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κλωναράκι....
αρμπαρόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σταφύλι, την ζάχαρη και το νερό.
Τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα και τα αφήνουμε να πάρουν άλλη μία βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το γλυκό σταφύλι σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάμε στο ψυγείο.
<< Αρχική σελίδα