Ρολό παγωτό με κέικ
Δροσερό παγωτό τυλιχτό με σπιτικό παντεσπάνι
Υλικά για 4-6 άτομαΓια το παντεσπάνι
- 3/4 κούπας για κάθε χρήση αλεύρι (75 γραμμάρια)
- 1/3 φλιτζάνι κακάο σκόνη (60 γραμμάρια)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 αυγά
- 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη (185 γραμμάρια)
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας
Για το παγωτό
- 2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη
- 1-2 σακουλάκια μπισκότα σοκολάτας της επιλογής σας
- 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Παίρνουμε ένα ταψί μεγέθους 35Χ25 εκ. και ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος ή με λίγο βούτυρο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το κακάο σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Σταδιακά προσθέστε κρυσταλλική ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Με μια σπάτουλα διπλώστε μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών μέχρι να γίνει λείο χωρίς σβόλους.
- Χύστε το μείγμα μέσα στο ταψί . Ψήστε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 12 λεπτά. Αφού βγει από τον φούρνο τοποθετούμε μια βρεγμένη πετσέτα πάνω στο κέικ και το αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει εντελώς.
- Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Παράλληλα βάζουμε το ζαχαρούχο στο ψυγείο. Χτυπάμε το γάλα εβαπορέ στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε την σκόνη και ανακατεύουμε. Σπάμε τα μπισκοτάκια σε γουδί και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Βάζουμε το παγωτό σε ειδικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6- 8 ώρες μέχρι να παγώσει. Διαφορετικά ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε μέχρι να παγώσει για περίπου 25 λεπτά.
- Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι, αφαιρούμε από το ψυγείο, Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω το παγωτό και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα φροντίζοντας να έχει πάχος 3 εκ. περίπου.
- Το διπλώνουμε προσεκτικά με την βοήθεια πετσέτας και βάζουμε στη κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
<< Αρχική σελίδα