Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και βασιλικό

    Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας
Υλικά για 4 άτομα


1 μεγάλη φέτα καρπουζιού περίπου 1 κιλό
  2 ντομάτες
  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 αγγούρι
150 γραμ. φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. της σούπας ξίδι
1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
αλάτι




Προετοιμασία

1. Καθαρίζετε το καρπούζι από την φλούδα και τα σπόρια και κόβετε την ψίχα σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόβετε τι ντομάτες και το αγγούρι.

2. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε στη μέση και κάθε μισό σε λεπτές φέτες.

3. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού και τον βασιλικό.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το καρπούζι, τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι, την φέτα, αλατίζετε, ανακατεύετε με το ντρέσσινγκ και σερβίρετε.

 

fe-mail.gr

Ετικέτες ,