Υλικά
- Κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ
- Ψωμί ψίχα 2-3 φέτες
- Πατάτα 1 τεμ τριμμένη
- Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- Αυγό 1 τεμ
- Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού
- Κρεμμύδια ξερά 6-7 τεμ
- Λευκό κρασί 1 ποτήρι του κρασιού ή ροζέ
- Αλάτι- πιπέρι -πάπρικα
- Δυόσμος ξερός ή φρέσκος 1 κουταλάκι του γλυκού ή 2 κλωνάρια
- Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος για πασπάλισμα
- Κεφαλογραβιέρα προαιρετικά για πασπάλισμα
- Νερό 1/2 ποτήρι νερού χλιαρό
Οδηγίες
Μουλιάζουμε το ψωμί , το στραγγίζουμε, το
βάζουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά. Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι,
τα σκόρδα και την πατάτα και τα προσθέτουμε στον κιμά. Αλατίζουμε,
βάζουμε πιπέρι και πάπρικα, τον δυόσμο, το αυγό και 4 κουταλιές της
σούπας από το ελαιόλαδο . Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ανακατευτούν
καλά , σκεπάζουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Κόβουμε σε ροδέλες
τα υπόλοιπα κρεμμύδια Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να
κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε, προσθέτουμε
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα,σβήνουμε με το κρασί και
προσθέτουμε το νερό. Βγάζουμε από την φωτιά, τα βάζουμε σε ταψί ή
πυρίμαχο σκεύος, πλάθουμε τον κιμά σε μέτρια κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε
επάνω στα κρεμμύδια που απλώσαμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά. Αν χρειαστεί
προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με
τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και με τριμμένη κεφαλογραβιέρα (προαιρετικά)
κι είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
<< Αρχική σελίδα