Προετοιμασία: 20-30 λεπτά
Μαγείρεμα: 30-40 λεπτά
Υλικά
Για την ζύμη
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1 κιλό
- Ξηρή μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ 2 φακελάκια
- Ζάχαρη 1 1/2 κουταλιά σούπας
- Καλαμποκέλαιο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
- Αλάτι 1 κουταλιά σούπας
- Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού
- Νερό 1- 1 1/2 ποτήρι νερού χλιαρό
Για την γέμιση
- Τυρί φέτα 1/2 κιλό
- Ανθότυρο 150 γρ
- Αυγά 2
- Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
- Βασιλικός φρέσκος 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένος
- Ρίγανη 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Αλάτι -πιπέρι
- Αυγό 1 μόνο τον κρόκο χτυπημένο
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την
ζύμη εκτός από το νερό και τα ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό
λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί
τουλάχιστον για 60 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και το
ανθότυρο.Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα , αλάτι, πιπέρι και
τέλος τα 2 αυγά.Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια μεγέθους λίγο
μεγαλύτερα από το αυγό. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φαρδιές στενόμακρες
λωρίδες κάθε μπαλάκι ζύμης (περίπου 10-15 cm). Γεμίζουμε κάθε λωρίδα από
την μια άκρη μέχρι την άλλη με γέμιση. Διπλώνουμε τα πλαϊνά σημεία ώστε
να θωρακίσουμε την γέμιση και τυλίγουμε προσεκτικά. Πιέζουμε απαλά με
τα δάκτυλα να κολλήσει καλά η ζύμη και δίνουμε σχήμα κουλουριού.
Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε στον φούρνο στους 180
βαθμούς για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν καλά.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα