Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Καλοκαιρινή πίτσα

Καλοκαιρινή πίτσα
Η πίτσα είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων και μπορούμε να την φτιάξουμε και εμείς στο σπίτι μας εύκολα και γρήγορα!

Το καλοκαίρι θέλουμε τα φαγητά μας να είναι πιο ανάλαφρα και πιο δροσερά! Τι μπορείτε να κάνετε; Φτιάξτε μία πίτσα άκρως καλοκαιρινή και μεσογειακή και θα τη λατρέψουν όλοι στο σπίτι! Μία συνταγή πολύ εύκολη που μπορείτε να την προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα!

ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1/4 φλ. του τσαγιού λάδι
1/4 φλ. του τσαγιού γάλα
περίπου 1 ποτήρι νερό χλιαρό νερό
αλάτι
Για τη σάλτσα:
500 γρ ντομάτες χωρίς φλούδα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ ζάχαρη
1/4 φλ. του τσαγιού λάδι
1 κ.σ πελτές ντομάτας
βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
Για την επικάλυψη:
Ρόκα
Φρέσκιες ντομάτες
Φέτα
Ρίγανη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινήστε από τη ζύμη. Βάλτε όλα τα υλικά μαζί εκτός του νερού και ανακατέψτε με το χέρι σας. Μόλις το μείγμα σας ομοιογενοποιηθεί λίγο, προσθέστε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και συνεχίστε το ζύμωμα. Όταν η ζύμη σας είναι έτοιμη αφήστε την για περίπου ένα τέταρτο σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει.

Σε αυτό το διάστημα μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα σας. Βάλτε λίγο λάδι σε μία κατσαρόλα, και τσιγαρίστε πρώτα το σκόρδο. Έπειτα ρίξτε τις ντομάτες χωρίς φλούδα και αφήστε τις για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε την να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει!

Πάρτε πάλι τη ζύμη σας και ανοίξτε την στο μέγεθος του ταψιού σας. Απλώστε τη σάλτσα σας και έπειτα προσθέστε απο πάνω τα υλικά όπως και σε όποια ποσότητα τα θέλετε! Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, βάλτε πρώτα τη ρόκα, έπειτα τη φρέσκια ντομάτα και στη συνέχεια τη φέτα και τη ρίγανη.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά και η πεντανόστιμη καλοκαιρινή σας πίτσα θα είναι έτοιμη!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 


 mothersblog.gr/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,