Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Πατατες ακορντεον με λουκανικο και μπεικον


Υλικά:

  • 7 πατάτες μετρίου μεγέθους
  • 1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες τετράγωνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • πάπρικα
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός για πασπάλισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε καλά. Τοποθετούμε τις πατάτες μια-μια κόβουμε σε κάθετες φέτες μέχρι να ακουμπήσει το μαχαίρι στα ξύλα κοπής και να μείνει ακέραιο το κάτω μέρος της πατάτας ώστε να σχηματιστεί το λεγόμενο «ακορντεόν».
  2. Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες ώστε να χωράει στην κάθε σχισμή που δημιουργήσαμε στις πατάτες.
  3. Κόβουμε το μπέικον σε τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετούμε στις σχισμές μια λεπτή φέτα λουκάνικο και ένα κομμάτι μπέικον εναλλάξ.
  4. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να δούμε ότι οι πατάτες μαλάκωσαν.
  5. Μόλις τις βγάλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.

BeU.com.cy



Ετικέτες ,