Πατατες ακορντεον με λουκανικο και μπεικον
Υλικά:
- 7 πατάτες μετρίου μεγέθους
- 1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 6 φέτες μπέικον κομμένες τετράγωνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- πάπρικα
- ψιλοκομμένος μαϊντανός για πασπάλισμα(προαιρετικά)
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε καλά. Τοποθετούμε τις πατάτες μια-μια κόβουμε σε κάθετες φέτες μέχρι να ακουμπήσει το μαχαίρι στα ξύλα κοπής και να μείνει ακέραιο το κάτω μέρος της πατάτας ώστε να σχηματιστεί το λεγόμενο «ακορντεόν».
- Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες ώστε να χωράει στην κάθε σχισμή που δημιουργήσαμε στις πατάτες.
- Κόβουμε το μπέικον σε τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετούμε στις σχισμές μια λεπτή φέτα λουκάνικο και ένα κομμάτι μπέικον εναλλάξ.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να δούμε ότι οι πατάτες μαλάκωσαν.
- Μόλις τις βγάλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.
<< Αρχική σελίδα