Λαχανοσαλάτα με σως γιαουρτιού
Υλικά:
- 6-8 φλ. τεμαχισμένο κόκκινο και πράσινο λάχανο
- 1 φλ.τριμμένα καρότα
- 1 κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
- 1 φλ. άπαχο γιαούρτι
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 2 κ. σούπας άσπρο ξίδι
- 1 κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.γλυκού τριμμένο σκόρδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο τριμμένο
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κόκκινα μαζί με τα πράσινα λάχανα, τα καρότα, το μήλο και τα κρεμμυδάκια.
- Στο μπλέντερ ρίχνετε το γιαούρτι, μαγιονέζα, ξίδι, χυμό λεμονιού και το σκόρδο ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνετε.
- Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα.
- Αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρετε.
<< Αρχική σελίδα