Πικαντικο κοτοπουλο με πουρε
Υλικά:
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 κ. γλυκού πάπρικα
- ½ κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο για το ταψί
- 6 κ. γλυκού μέλι
- 2 κ. γλυκού μηλόξυδο
- 8 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα και χωρίς πέτσα
- 2 κ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 κ. γλυκού μαργαρίνη
- 1 κύβο λαχανικών
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- τριμμένη παρμεζάνα
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ με αέρα. Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και φτιάξτε ένα μείγμα.
- Έπειτα καλύψτε με το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί και βάλτε τα στο φούρνο.
- Ψήστε τα για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ανακατέψτε το μέλι με το μηλόξυδο, μέχρι να διαλυθεί καλά. Βγάλτε το κοτόπουλο και αλείψτε το με το μέλι.
- Ψήστε το για 1 ακόμη λεπτό. Ξαναβγάλτε το και γυρίστε το από την άλλη πλευρά. Αλείψτε το με το υπόλοιπο μείγμα του μελιού και ψήστε το για ακόμη 1 λεπτό ή μέχρι να είναι έτοιμο.
Για το πουρέ πατάτας
- Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.
<< Αρχική σελίδα