Σολομός μεσογειακός
Υλικά:
- 4 φέτες σολομού
- 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φινόκιο (μαραθόριζα) σε λεπτές φέτες
- 2 κ. γλυκού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 6-7 ελιές μαύρες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. ούζο
- αλάτι
- πιπέρι
- Πασπαλίζουμε το σολομό με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το φινόκιο και αλάτι.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά. Ψήνουμε το σολομό σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και τις μαύρες ελιές.
<< Αρχική σελίδα