Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Σολομός μεσογειακός


beu-mesogeiakos-solomos

Υλικά:

  • 4 φέτες σολομού
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φινόκιο (μαραθόριζα) σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. γλυκού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 6-7 ελιές μαύρες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ούζο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Πασπαλίζουμε το σολομό με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το φινόκιο και αλάτι.
  2. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά. Ψήνουμε το σολομό σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και τις μαύρες ελιές.

BeU.com.cy

Ετικέτες ,