Τσουκνιδόπιτα
Τσουκνιδόπιτα
από Κοζάνη και Γρεβενά. Είναι πεντανόστιμη. Προσέξτε μόνο να
χρησιμοποιήσετε την τσουκνίδα αφού την ζεματίσετε πρώτα! (αλλιώς είναι
για ..βελονισμό).
Γέμιση
500 γρ. τσουκνίδα (ζεματισμένη)
250γρ. λάπατα
250γρ. σπανάκι
700γρ. αλεύρι
200γρ. κατσικίσιο τυρί
2 αυγά
350γρ. νερό
250ml καλαμποκέλαιο
Αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι ξύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ το νερό με το καλαμποκέλαιο, το ξύδι, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώστε να γίνει η ζύμη απαλή. Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο 40Χ30 εκ.
Παίρνουμε το κάθε μέρος ,το βουτυρώνουμε, το ανοίγουμε σε φύλλο και το στρώνουμε στο κάτω μέρος του ταψιού. Στη συνέχεια βάζουμε τη γέμιση, (χόρτα, τυρί, αυγά , πιπέρι).
Μετά ανοίγουμε το άλλο φύλλο και καλύπτουμε το πάνω μέρος του ταψιού. Διπλώνουμε γύρω- γύρω τη ζύμη (γίνεται κοθόρι) , τη χαράζουμε σε κομμάτια, την αλείφουμε με λάδι και την ψήνουμε σε 250C – 200C για μισή ώρα περίπου.
enallaktikidrasi.com/Fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα