Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Κέικ Λεμόνι



Υλικά:

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ. σούπας χυμό λεμόνι
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • ¼ φλ. γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά. Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό λεμόνι και το γάλα εναλλάξ με το μίγμα των στερεών (αλεύρι , σιμιγδάλι, σόδα, αλάτι και baking powder).
  2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και περιχύνουμε το μίγμα του κέικ.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (για δούμε αν ψήθηκε τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή τότε έχει ψηθεί).
  4. Αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει σε μια σχάρα.
  5. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 BeU.com.cy

Ετικέτες ,