Μακαρόνια με σάλτσα ναπολιτέν
Υλικά
- Σπαγγέτι 500 γρ
- Ντομάτες 6 ώριμες
- Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας
- Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- Φύλλα βασιλικού 4 - 5 ψιλοκομμένα
- Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
- Ζάχαρη μια πρέζα
- Γραβιέρα 100 γρ για πασπάλισμα
- Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε , ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ,αλάτι,πιπέρι,τα φύλλα βασιλικού και την ζάχαρη κι αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα κι απολαμβάνουμε.*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από σπαγγέτι οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας.
<< Αρχική σελίδα