Κέικ σοκολάτας light… Γίνεται;
Γίνεται και η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη σας αποκαλύπτει πώς!
Χρόνος ψησίματος: 45΄
Υλικά για 4 μερίδες
2 ποτήρια νερό
2 κ.σούπας λάδι
50 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
1 κ.σούπας σκόνη κακάο
1,5 κ.σούπας ξίδι
170 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γραμμ. κουβερτούρα
60 γραμμ. νιφάδες κουβερτούρας
1 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γραμμ. καρύδια ψιλοκομμένα
½ βανίλια
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από τα καρύδια και τις νιφάδες, στο μίξερ. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μίγμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα καρύδια και τις νιφάδες. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα και το ψήνουμε 45 λεπτά στους 180ο C.
Λιπαρά: 28.7 γρ
Κορεσμ λιπαρά: 9.2γρ
Υδατάνθρακες: 60.1γρ
Χοληστερόλη: 0.9mg
Διατροφικά σχόλια:
Είναι γνωστό ότι τα γλυκά προσδίδουν αρκετές θερμίδες, παράλληλα με τη μεγάλη πρόσληψη ζάχαρης και λιπαρών. Ωστόσο, υπάρχει υγιεινός και διαιτητικός τρόπος να τα απολαμβάνουμε όταν υπάρχει η δυνατότητα να το ετοιμάσουμε μόνοι μας. Συγκεκριμένα, το σοκολατένιο κέικ αποτελεί αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων και τις περισσότερες φορές είναι η πιο συχνή «ατασθαλία» όσων ακολουθούν ένα διατροφικό σχήμα για απώλεια βάρους.
Καλή σας όρεξη!
Αναστασία Κόκκαλη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, B.Sc (Hons), S.R.D.
Αριστοτέλους 8 Θεσσαλονίκη 2310 224627, email: anastasiakokkali@hotmail.com, http://kokkali.blogspot.gr/
<< Αρχική σελίδα