15 μυστικά κουζίνας που πρέπει να ξέρετε
Από δημιουργικές λύσεις για
περισσευούμενο φαγητό, μέχρι γευστικές «επιδιορθώσεις», όλα είναι εδώ
συγκεντρωμένα για να τα συμβουλεύεστε και να κερδίζετε χρόνο και χρήμα.
Καλύψτε τον πάτο των συρταριών του ψυγείου σας με χαρτί κουζίνας, το οποίο θα απορροφήσει την έξτρα υγρασία που κάνει τα λαχανικά να σαπίσουν.
Διατηρήστε τη σαμπάνια και το αφρώδες κρασί
Μην πετάξετε τη σαμπάνια ή το αφρώδες κρασί επειδή έχει χάσει τις φυσαλίδες του. Μπορείτε να τις αποκαταστήσετε ρίχνοντας μέσα 1-2 σταφίδες. Τα φυσικά τους σάκχαρα κάνουν… θαύματα.
Μην σπαταλάτε τα λεμόνια
Αν χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού για το φαγητό σας, αποφύγετε να κόβετε το λεμόνι σας στη μέση, καθώς έτσι στεγνώνει γρήγορα. Προτιμήστε να το τρυπήσετε με ένα μεταλικό σουβλάκι και να πάρετε την ποσότητα που επιθυμείτε.
Εμποδίστε τα σκουλήκια από τις τροφές
Με ένα φύλλο δάφνης στο δοχείο με το αλεύρι, τα ζυμαρικά ή το ρύζι θα καταφέρετε να γλιτώσετε από αυτό τον μπελά.
Μην αφήνετε το τυρί να «στεγνώσει»
Απλώστε του βούτυρο ή μαργαρίνη στις πλευρές που έχει κοπεί, έτσι ώστε να σφραγίσετε την υγρασία του.
«Καθαρίστε» το μέλι
Το μέλι είναι η μόνη τροφή που δεν χαλάει ποτέ, γι’ αυτό μην το πετάξετε αν δείτε να αποκτά κρυστάλλους ή να γίνεται θαμπό. Αν το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια φωτιά για 30 δευτερόλεπτα, θα γίνει και πάλι όπως πριν.
Προφυλάξτε την καστανή ζάχαρη
Η καστανή ζάχαρη συχνά σκληραίνει και γίνεται δύσκολο να τη χρησιμοποιήσετε. Για να τη διατηρήσετε απαλή και μαλακή, βάλτε τη στο ψυγείο. Αν έχει ήδη σκληρύνει, μαλακώστε τη σφραγίζοντάς τη σε μια σακούλα με μια φέτα φρέσκου ψωμιού ή μήλου ή βάζοντάς τη στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα.
Αφαιρέστε τα λιπαρά από τη σούπα σας
Αν θέλετε να μειώσετε το λίπος της σούπας σας, υπάρχουν 2 τρόποι. Αν έχετε χρόνο, βάλτε τη στο ψυγείο, αφήστε τη 30 λεπτά, αφαιρέστε το λίπος από την επιφάνειά της και ξαναζεστάνετε. Αν δεν έχετε τόσο χρόνο, προσθέστε της παγάκια και αφαιρέστε τα όταν δείτε το λίπος να «κολλάει» επάνω τους. Μπορείτε, επίσης, να βάλετε ένα φύλλο μαρουλιού για να απορροφήσει το έξτρα λάδι.
«Νικήστε» το σκληρό κρέας
Μαρινάρετε τα σκληρά κομμάτια κρέατος σε τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω: μπίρα, ξίδι, χυμό εσπεριδοειδών, παπάγιας, ντομάτας ή ανανά. Τα υγρά αυτά περιέχουν ένζυμα ή οξέα που θα το μαλακώσουν. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε το κρέας σας πιο μαλακό, χαράσσοντας απαλά την επιφάνειά του –για καλύτερα αποτελέσματα, κόψτε αντίθετα από τις ίνες του.
Κάντε τους χυμούς σας πιο πλούσιους
Πριν στύψετε τα εσπεριδοειδή σας, ρολάρετέ τα μπροστά και πίσω στον πάγκο της κουζίνας σας, έτσι ώστε να απελευθερώσουν καλύτερα τα υγρά τους από το εσωτερικό.
<< Αρχική σελίδα