Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τα καλύτερα βαλς για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Το βαλς είναι το σήμα κατατεθέν της χριστουγεννιάτικης Βιέννης αλλά και όσων λατρεύουν την αυθεντική χριστουγεννιάτικη παράδοση. Το clickatlife.gr ξεχώρισε τα ωραιότερα και πιο κλασικά βαλς
που αξίζει να ακούσετε όσο ετοιμάζεστε για το τραπέζι της φετινής Παραμονής Πρωτοχρονιάς.
Ο Γαλάζιος Δούναβης, Γιόχαν Στράους II
Είναι το βαλς των βαλς, το σήμα κατατεθέν του Γιόχαν Στράους II κι ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια κλασικής μουσικής στον κόσμο. Το κομμάτι αυτό αποτελεί και τον ανεπίσημο εθνικό ύμνο της Αυστρίας, ενώ κλείνει πάντα την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης.
Waltz of the flowers, Tchaikovsky 
Και φυσικά το βαλς από τον Καρυοθραύστη είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό Χριστουγεννιάτικο βαλς, ιδιαίτερα αγαπημένο. Χαρούμενο και αισιόδοξο αποτελεί την τέλεια μουσική για τη φετινή Πρωτοχρονιά.
Waltz No 2, Shostakovich
Το βαλς αυτό του Shostakovich είναι ένα από τα πιο αγαπημένο αλλά και ένα από ταπιο ξεχωριστά κομμάτια του συνθέτη. Το βαλς αυτό είναι μέρος της «Suite for Variety Orchestra» του Shostakovich, ενώ ο λάτρης των βαλς, Kubrick, έντυσε με αυτό μια σκηνή του στην ταινία Eyes Wide shut.
Η λίμνη των κύκνων, Tchaikovsky 
Κανένα μπαλέτο του Tchaikovsky δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα βαλς ή και δύο. Τα βαλς του από τον Καρυοθραύστη ή την Ωραία Κοιμωμένη είναι μοναδικά. Εκείνο όμως από τη Λίμνη των Κύκνων είναι ίσως το πιο γνωστό και το πιο αγαπημένο. Δεν μπορεί να λείπει λοιπόν από τη γιορτινή μουσική σας λίστα.
Edelweiss Love, Richard Rodgers
Είναι κομμάτι από τη Μελωδία της Ευτυχίας που αγάπησε ο πατέρας της οικογένειας φον Τραπ. Με αυτό το κομμάτι αποχαιρέτησε την Αυστρία που ήξερε και αγάπησε. Ο τίτλος του άλλωστε παρομοιάζει την Αυστρία με το edelweiss που θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές όλων παρά την ναζιστική κατοχή. La valse d’Amelie, Yann Tiersen
Tο μοναδικό κομμάτι του Tiersen που αγάπησαν εκατομμύρια κόσμου μετά την μοναδική ταινία με την λατρεμένη Amelie, είναι ένα υπέροχο δείγμα βαλς που ταιριάζει όμορφα με το εορταστικό κλιμα.
Πατήστε το play και αφεθείτε στη μαγεία των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων, λίγο πριν χαιρετήσουμε το 2015.

  
click@Life

Ετικέτες ,