"Ψάχνοντας για… Νεοέλληνες-Γεννήσεις ώρα μηδέν! (Στοιχεία σοκ)"
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή(ΕΛΣΤΑΤ) αναφορικά με την απογραφή πληθυσμού του 2011,ο αριθμός των κατοίκων της Ελλάδας ανταποκρίνεται σε 10.815.197, εκ των οποίων το 49% είναι άνδρες και τα 51% γυναίκες. Υπεροχή των γυναικών παρατηρείται επίσης σε 8 από τις 13 περιφέρειες καθώς και σε 9 από τους 10 μεγαλύτερους δήμους.
Οι γυναίκες πλέον υπερισχύουν όχι μόνο αριθμητικά αλλά και κοινωνικά. Έχουν θέσει φιλοδοξίες και νέες προτεραιότητες στις οποίες δεν συγκαταλέγεται η οικογένεια. Τα νέα ζευγάρια επιλέγουν να ζήσουν πιο ελεύθερα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και μέσω της μείωσης των γάμων και της αύξησης των σύμφωνων συμβίωσης. Παράλληλα ,αποφεύγουν τις ευθύνες που συνδέονται με την απόκτηση παιδιών.
«Τα τελευταία πέντε χρόνια, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, παρατηρείται πτώση της κλίμακας του 20% των γεννήσεων, καθώς οι ετήσιες γεννήσεις από τις 110.000 έχουν φτάσει τον αριθμό των 90.000» επισήμανε στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ (tllegrafima.gr)ο Γυναικολόγος-Μαιευτήρας κ.Γιάννης Σταματίου.
Το 55,2% των νοικοκυριών σήμερα είναι μονομελή ή διμελή ενώ μόνο το 37,4% είναι τριμελή ή τετραμελή , με το μέσο νοικοκυριό να αποτελείται από 2,6 άτομα. Το 2000 για πρώτη φορά από το 1828,όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική απογραφή επί Καποδίστρια, η φυσική μεταβολή του πληθυσμού ήταν αρνητική. Ο αριθμός των θανάτων δηλαδή υπερέβη των αριθμό των γεννήσεων, ενώ το 2013 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 17.660.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times οι Έλληνες αποκτούν κατά μέσο όρο 1.4 παιδιά. Ωστόσο , για να αναπληρωθεί η προηγούμενη γενιά απαιτούνται 2,1.Οι ζοφεροί αυτοί αριθμοί οφείλονται σ’ένα βαθμό και στη βρεφική και νεογνική θνησιμότητα, η οποία έχει αυξηθεί, καθώς και στον τραγικό αριθμό των 250.000 εκτρώσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα ,δίνοντας στη χώρα μας την ευρωπαϊκή πρωτιά στον τομέα των αμβλώσεων. Η ατεκνία ωστόσο είτε είναι θεληματική είτε είναι αναγκαστική και η αύξηση της μέσης ηλικίας κατά το θάνατο στα 75,25 έτη για τους άνδρες και στα 80,85 έτη για τις γυναίκες, έχουν αυξήσει τη μέση ηλικία στα 41,9 έτη με τις αγροτικές περιοχές να πλειοψηφούν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Η χώρα μας πλέον δεν αναπαράγεται αλλά γερνά!
Το 2011 2,2 εκατομμύρια νοικοκυριά περιελάμβαναν μέλη άνω των 65 ετών, με το συνολικό ποσοστό τους να φτάνει το 18,1%. Ωστόσο, όπως σημείωσε και μέλος της ΕΛΣΤΑΤ:«Η αύξηση των ηλικιωμένων δεν είναι ξαφνική. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν τη γενιά του 1930,περίοδος κατά την οποία πραγματοποιούνταν 200.000 γεννήσεις το χρόνο». Σύμφωνα με μια πρόβλεψη της Eurostat που πραγματοποιήθηκε το 2007,το 2050 το 32,1% του ελληνικού πληθυσμού θα έχει ηλικία μεγαλύτερη των 65 ετών. Συνεπώς, τραγικά φαινόμενα αναμένονται αν δεν συμβεί ένα «baby boom».Η γεροντοκρατία θα επιφέρει κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό συντηρητισμό.
Ο οικονομολόγος κ. Αντώνης Κοντιζάς δήλωσε στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ πως εξαιτίας της υπογεννητικότητας: «Η ήδη επιβαρυμένη οικονομία της χώρας θα συναντήσει επιπλέον προβλήματα λόγω της χορήγησης μεγάλου αριθμού συντάξεων στους ηλικιωμένους. Επιπλέον, το εργατικό δυναμικό δεν θα παρέχει τις απαιτούμενες εισφορές ώστε να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Επομένως, θα προκύψει η ανάγκη εισαγωγής εργατικών χεριών από πολιτιστικά υποδιαίστερες χώρες, γεγονός που θα επιφέρει τη δημογραφική αλλαγή του κράτους. Η παραγωγικότητα θα βρίσκεται σε ύφεση κι η άμυνα της χώρας θα είναι ελλιπής. Ας μην ξεχνάμε πως οι Σπαρτιάτες έπαψαν να είναι μεγάλη δύναμη λόγω του ανεπαρκή γηγενή πληθυσμού».
Μέσα στις μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας υπάρχουν χαμένες ελληνικές ζωές. Παλιά μέλη της ΕΛΣΤΑΤ είχαν υπολογίσει πως ο ελληνικός πληθυσμός θα είχε ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια αν δεν είχαν μεσολαβήσει τα γεγονότα του 1453 και τα 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς, ενώ ο ΒΠΠ κόστισε στη χώρα μας το μόνο κέρδος που απέκτησε με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1922,1923,το πληθυσμιακό ,στερώντας 1,5 εκατομμύρια ζωές. Σήμερα η Ελλάδα χάνει ανθρώπους χωρίς πολεμική εμπλοκή! Χιλιάδες Ελληνόπουλα εξαιτίας κυρίως των χαμηλών οικονομικών αποδοχών εγκαταλείπουν τη χώρα τους αναζητώντας μια καλύτερη επαγγελματική τύχη.
Είμαστε αντιμέτωποι με ένα διαφορετικού τύπου «Grexit» ή ίσως ακόμη και με ένα είδος γενοκτονίας…
<< Αρχική σελίδα