Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

19 Τρόποι για να ενισχύσεις την αίσθηση του χιούμορ σου

Βγάλε έξω το γέλιο από μέσα σου.

Το Καλύτερο Φάρμακο.


Ποια είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή του να είσαι ζωντανός; Είναι η σοκολάτα, το σεξ, το παγωτό, οι εξωτικές διακοπές, οι αγκαλιές από παιδιά, ο τέλειος ύπνος ή η ικανοποίηση μιας καλής δουλειάς; Χίλιοι άνθρωποι, χίλιες διαφορετικές απαντήσεις. Αλλά, μια υπέρτατη απόλαυση που εκτείνεται σε όλους τους ανθρώπους, είναι το γέλιο.
Λίγα μπορούν να συγκριθούν με το αίσθημα ενός βαθιού, πλήρους, εγκάρδιου γέλιου. Δεν έχει σημασία η ηλικία σου, η περιουσία σου, η φυλή ή η βιοτική σου κατάσταση. Η ζωή είναι ωραία όταν το γέλιο είναι συχνό.
Η ζωή είναι επίσης πιο υγιής. Έρευνες δείχνουν ότι το χιούμορ μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις καλύτερα τον πόνο, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, να μειώσει το άγχος, ακόμα και να βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο. Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι συμφωνούν. Το γέλιο είναι ένα απαραίτητο συστατικό μιας υγιούς, ευτυχισμένης ζωής.

Αίσθηση του Χιούμορ


Το γέλιο είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής!
Όπως είπε και ο Mark Twain κάποτε, “Η μελέτη του χιούμορ, είναι σαν την ανατομία ενός βατράχου – μπορεί να μάθεις πολλά αλλά καταλήγεις με ένα νεκρό βάτραχο”. Παρ’ όλα αυτά, του δίνουμε μια ευκαιρία. Ορίστε 19 συμβουλές για να ενισχύσεις την αίσθηση του χιούμορ, βασιζόμενοι στην ιδέα ότι δεν μπορείς να είσαι αστείος, αν δεν καταλαβαίνεις τι είναι αστείο.
1. Κατ’ αρχάς, ανέκτησε το χαμόγελο σου. Το χαμόγελο και το γέλιο δεν είναι το ίδιο πράγμα, αλλά ζουν στην ίδια γειτονιά. Βεβαιώσου ότι χαμογελάς σε απλές απολαύσεις – το θέαμα των παιδιών που παίζουν, όταν ένας αγαπημένος ή ένας φίλος πλησιάζει, στην επιτυχή ολοκλήρωση μιας εργασίας ή σε κάτι εκπληκτικό ή χιουμοριστικό. Τα χαμόγελα υποδηλώνουν ότι το στρες και το άγχος δεν σε έχουν κυριεύσει. Αν η μέρα σου δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον 12 χαμόγελα την μέρα, τότε πρέπει να ελέγξεις αν πάσχεις από κατάθλιψη ή από υπερβολικό στρες.
2. Πρόσφερε στον εαυτό σου ένα φεστιβάλ κωμωδίας. Νοίκιασε ταινίες όπως το “Meet The Parents”, “American Pie”, “Eurotrip”, The Hangover”, Ace Ventura. Αντάμειψε τον εαυτό σου συχνά με το δώρο του γέλιου, με την βοήθεια του Hollywood.
19 Τρόποι για να ενισχύσεις την αίσθηση του χιούμορ σου - dailyarticle.gr
3. Θυμήσου μερικές από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην ζωή σου. Έπειτα βρες το χιούμορ μέσα σε αυτές. Εξασκήσου στο να περιγράφεις αυτές τις ιστορίες με χιουμοριστικό τρόπο. Μπορεί να χρειαστεί λίγη υπερβολή ή δραματοποίηση, αλλά αυτό είναι το θέμα με μια καλή αφήγηση. Αποκαλύπτοντας τις ευάλωτες στιγμές σου και να είσαι ανοιχτός στο να αποδοκιμάζεις τον εαυτό σου, ανοίγεις μόνος σου τις χιουμοριστικές πτυχές της ζωής σου, πολύ περισσότερο.
4. Κάθε φορά που κάτι ενοχλητικό ή απογοητευτικό συμβαίνει, βρες το χιούμορ μέσα σε αυτό. Σίγουρα μπορεί να νευριάσεις αν σου χυθεί ο καφές πάνω σου, πατήσεις σκατά σκύλου ή αν πλύνεις ένα άσπρο ρούχο μαζί με τα χρωματιστά. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η πιο λογική αντίδραση. Αλλά δεν πετυχαίνει τίποτα άλλο, παρά να σου χαλάει την διάθεση. Καλύτερα να βρεις ένα τρόπο να γελάσεις με αυτές τις ενοχλήσεις της ζωής. Ένας τρόπος να το κάνεις αυτό: Σκέψου το σαν να συνέβη σε κάποιον άλλο, κάποιον που συμπαθείς – ή κάποιον που δεν συμπαθείς και τόσο. Στην πραγματικότητα, συνέχισε να το σκέφτεσαι μέσα στο κεφάλι σου, μέχρι να βρεις το κατάλληλο άτομο που θα ταίριαζε στην συγκεκριμένη δύσκολη θέση. Γέλα με αυτό, έπειτα γέλα με τον εαυτό σου!
5. Βλέπε αστείες εικόνες κάθε μέρα και κράτα αυτές που σου θυμίζουν την ζωή σου. Τοποθέτησε τες σε ένα πίνακα ανακοινώσεων, στο ψυγείο ή κάπου αλλού που θα τις βλέπεις συχνά.
19 Τρόποι για να ενισχύσεις την αίσθηση του χιούμορ σου - dailyarticle.gr
6. Ταξινόμησε τις οικογενειακές φωτογραφίες και γράψε αστείες λεζάντες από κάτω. Όταν χρειάζεσαι μια δόση γέλιο, ρίξε τους μια ματιά.
7. Κάθε βράδυ, στο δείπνο, κάνε τα μέλη να μοιραστούν μια αστεία ή ακόμα και ντροπιαστική στιγμή της ημέρας τους.
8. Όταν ένα άτομο σε προσβάλλει ή κάνει να θυμώσεις, απάντησε με χιούμορ αντί για εχθρότητα. Για παράδειγμα, αν κάποιος αργοπορεί πάντα πες του, “Λοιπόν, ευτυχώς που δεν διευθύνεις αεροπορική εταιρεία”.  Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μετατρέπεις κάθε προσωπική προσβολή σε μάχη. Ωστόσο, αν κάποιος συγκεκριμένος σε προσβάλλει συνεχώς τότε, ναι, πάρτο σοβαρά και λάβε τα κατάλληλα μέτρα. Αλλά για περιστασιακά προβλήματα ή οτιδήποτε και αν κάνεις δεν πρόκειται να αλλάξει το άτομο ή την κατάσταση, απάντησε με χιούμορ.

Μια Καθημερινή Τελετουργία

 19 Τρόποι για να ενισχύσεις την αίσθηση του χιούμορ σου - dailyarticle.gr
9. Εγγράψου σε κάποια ιστοσελίδα με αστείες ειδήσεις, ώστε να τις λαμβάνεις κάθε μέρα στο email σου.
10. Ξόδεψε 15 λεπτά κάθε μέρα για μια συνεδρία γέλιου. Ορίστε πώς να το κάνεις: Εσύ και ένα άλλο άτομο (συνεργάτης, παιδί, φίλος κτλ) ξαπλώστε στο πάτωμα, με το κεφάλι σου στο στομάχι του, το δικό του στου επόμενου (όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερο). Το πρώτο άτομο λέει “ΧΑ”, το δεύτερο “ΧΑ-ΧΑ”, το τρίτο “ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ” και ούτω καθεξής. Εγγυημένα θα αρχίσεις να γελάς σε χρόνο μηδέν.
11. Διάβασε τις παραστάσεις στην εφημερίδα και επέλεξε να παρακολουθήσεις κάποιες που θα σου χαρίσουν γέλιο. Μπορεί να είναι μια παράσταση στο τσίρκο, στο θέατρο, μια ταινία ή ένα stand-up comedy. Μερικές φορές χρειάζεται κάποιος επαγγελματίας για να ανακτήσεις την αίσθηση του χιούμορ σου.
19 Τρόποι για να ενισχύσεις την αίσθηση του χιούμορ σου - dailyarticle.gr
12. Πρόσθεσε ένα στοιχείο στην καθημερινή σου λίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις: Βρες κάτι χιουμοριστικό. Μην το σβήσεις από την λίστα μέχρι να το κάνεις, προτείνει η Jeanne Robertson, ειδικός σε θέματα χιούμορ και συγγραφέας αρκετών βιβλίων.
13. Όταν συναντάς φίλους ή συνεργάτες, πες τους να σου περιγράψουν ένα αστείο πράγμα που τους συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες. Γίνε γνωστός σαν το άτομο που θέλει να ακούει χιουμοριστικές ιστορίες σε αντίθεση με άτομα που προτιμούν να ακούνε κουτσομπολιά, προτείνει η Robertson.
14. Βρες έναν φίλο με υψηλή αίσθηση του χιούμορ. Μπορεί να είναι κάποιος που θα τον καλέσεις μόνο και μόνο για να του πεις κάτι αστείο, κάποιος που επίσης  θα σε καλέσει για να σου πει αστείες ιστορίες που βίωσε ή του είπαν, αναφέρει η Robertson.
15. Υπερέβαλλε και διόγκωσε τα προβλήματα. Κάνοντας μια κατάσταση μεγαλύτερη από ότι είναι πραγματικά στην ζωή, μπορεί να μας βοηθήσει να  ανακτήσουμε μια χιουμοριστική προοπτική, αναφέρει η Patty Wooten, μια βραβευμένη ευθυμογράφος  και συγγραφέας βιβλίων. Οι καρικατούρες, η χονδροειδής κωμωδία, τα εύθυμα άρθρα , όλα στηρίζονται στην υπερβολή.
19 Τρόποι για να ενισχύσεις την αίσθηση του χιούμορ σου - dailyarticle.gr
16. Ανέπτυξε μια ανόητη ρουτίνα για να σπάσεις την κακιά διάθεση. Θα μπορούσε να είναι κάτι χαζό, όπως να μιλάς με Γαλλική προφορά (εκτός και αν είσαι Γάλλος βέβαια).
17. Δημιούργησε ένα εύθυμο περιβάλλον. Έχε έναν αστείο πίνακα ανακοινώσεων όπου θα βάζεις μόνο αστείες φράσεις ή εικόνες, προτείνει ο Allen Klein, βραβευμένος επαγγελματίας ομιλητής και συγγραφέας. Το δικό του αγαπημένο ρητό είναι: “Ποτέ μην τα βάλεις με ένα γουρούνι. Θα λερωθείτε και οι δυο, μόνο που του γουρουνιού θα του αρέσει”.
18. Πειραματίσου με ανέκδοτα. Μάθε ένα απλό ανέκδοτο κάθε εβδομάδα και διέδωσε το.
Ο Γιωργάκης και ο βενιζέλος περπατούν κάτω από ένα δέντρο. Σε μια στιγμή, πέφτουν πάνω στο κεφάλι του Γιώργου κουτσουλιές από τα πουλιά του δέντρου. Ρωτάει αμέσως το Μπένι:
-Ρε Μπέννυ,τι έχω στο κεφάλι μου;
– «Σκατά», του απαντά αυτός.
– Όχι ΜΕΣΑ βρε, ΕΠΑΝΩ στο κεφάλι τι έχω;
19. Εστίασε στο χιούμορ με τον εαυτό σου. “Εξαιτίας της έλλειψης μαλλιών”, αναφέρει ο Klein, “λέω στους ανθρώπους ότι είμαι εμπειρογνώμονας για το πώς να θεραπευτεί η φαλάκρα”.
19 Τρόποι για να ενισχύσεις την αίσθηση του χιούμορ σου - dailyarticle.gr



Ετικέτες ,