Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

5 νέες τακτικές πτήσεις στην Ευρώπη καταφτάνουν από την KLM

Η KLM Royal Dutch Airlines ενισχύει το δίκτυο των δρομολογίων της προσθέτοντας πέντε νέους προορισμούς από το Άμστερνταμ προς Σαουθάμπτον και Ιβερνές (Ηνωμένο Βασίλειο), Δρέσδη
(Γερμανία), Γένοβα (Ιταλία) και Βαλένθια (Ισπανία).
Το καλοκαίρι του 2016 η KLM Royal Dutch Airlines θα επεκτείνει το δίκτυο των πτήσεων μεσαίων αποστάσεων με τακτικά δρομολόγια προς 5 νέους προορισμούς. Οι επιβάτες μπορούν τώρα να επιλέξουν από έναν συνολικό αριθμό 76 ευρωπαϊκών προορισμών που εξυπηρετεί η KLM απευθείας από το Άμστερνταμ. Συνολικά η KLM θα προσθέσει έως και 700.000 θέσεις (αύξηση 5%) σε ευρωπαϊκούς προορισμούς το επόμενο καλοκαίρι.
Από την 1η Φεβρουαρίου 2016 η KLM Royal Dutch Airlines θα σταματήσει τις πτήσεις προς/από την Κολωνία της Γερμανίας. Οι επιβάτες από τις πόλεις Κολωνία και Βόννη μπορούν να εξυπηρετούνται από τις πτήσεις της εταιρείας προς και από το Ντίσελντορφ.

Σαουθάμπτον Το Σαουθάμπτον είναι η μεγαλύτερη πόλη στην κομητεία του Hampshire, στις νότιες ακτές της Αγγλίας και βρίσκεται 121 χιλιομέτρα νοτιο-δυτικά του Λονδίνου και 31 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πόρτσμουθ. Το Σαουθάμπτον είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με την ιστορία του Τιτανικού και του Spitfire, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί το λιμάνι για τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο. Το Σαουθάμπτον έχει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και ένα εμπορικό πάρκο που ονομάζεται West Quay, το οποίο όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του αποτελούσε το μεγαλύτερο εμπορικό συγκρότημα σε κέντρο πόλης στην Ευρώπη.

Ινβερνές Το Ινβερνές (που σημαίνει «το στόμα του ποταμού Νες») είναι μια πόλη στα Highlands της Σκωτίας –η πύλη για τα Highlands της Σκωτίας- γνωστή για το όμορφο φυσικό περιβάλλον της (Loch Ness & Isle of Skye). Η περιοχή Ινβερνές παρουσιάζει την υψηλότερη οικονομική δραστηριότητα στην Σκωτία και αποτελεί το κέντρο των επιστημών, καθώς επίσης και την έδρα για τις μεγαλύτερες εμπορικές φίρμες της Σκωτίας στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, συμπεριλαμβανομένων πολλών αποστακτηρίων ουίσκι παγκόσμιας φήμης.
Το Σαουθάμπτον και το Ινβερνές θα είναι ο 15ος και 16ος προορισμός αντίστοιχα στο Ηνωμένο Βασίλειο που εξυπηρετούνται απευθείας από την KLM.

Δρέσδη Η Δρέσδη είναι η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξονίας στη Γερμανία. Βρίσκεται σε μια κοιλάδα στον ποταμό Έλβα, κοντά στα τσεχικά σύνορα. Η Δρέσδη έχει μια μακρά ιστορία ως η πρωτεύουσα και η έδρα Εκλεκτόρων και Βασιλέων της Σαξονίας, που για αιώνες έδιναν στην πόλη πολιτιστικό και καλλιτεχνικό μεγαλείο. Η πόλη ήταν γνωστή ως «η Κοσμηματοθήκη», λόγω του μπαρόκ και ροκοκό κέντρου της. Πριν και μετά από την επανένωση της Γερμανίας το 1990, η Δρέσδη ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας και της Ευρώπης.
Η Δρέσδη θα είναι ο 10ος προορισμός στη Γερμανία που εξυπηρετείται από την KLM με απευθείας σύνδεση από το Άμστερνταμ.

Γένοβα Η Γένοβα είναι η πρωτεύουσα της Λιγουρίας και η έκτη μεγαλύτερη πόλη στην Ιταλία. Φέρει το χαϊδευτικό όνομα La Superba («Η υπερήφανη»), λόγω του ένδοξου παρελθόντος της, αλλά και για τα εντυπωσιακά αξιοθέατα. Μέρος της παλιάς πόλης της Γένοβας εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (UNESCO) το 2006. Η πλούσια πολιτιστική ιστορία της πόλης κυρίως στην τέχνη, τη μουσική και την κουζίνα της, της επέτρεψε να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2004. Είναι η γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου και του Niccolo Paganini. Η Γένοβα, η οποία αποτελεί το νότιο άκρο του βιομηχανικού τριγώνου της βορειοδυτικής Ιταλίας Μιλάνο-Τορίνο-Γένοβα, είναι ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα της χώρας. Το ιστορικό λιμάνι Ponte dei Mille διαθέτει σήμερα μια τεχνολογικά προηγμένη αποβάθρα για κρουαζιερόπλοια, με εγκαταστάσεις που σχεδιάστηκαν βάσει των προδιαγραφών των πιο σύγχρονων αεροδρομίων στον κόσμο, και εξασφαλίζει γρήγορη επιβίβαση και αποβίβαση στα πλοία τελευταίας γενιάς που μεταφέρουν χιλιάδες επιβάτες.
Η Γένοβα θα είναι ο 7ος προορισμός στην Ιταλία που εξυπηρετείται από την KLM με απευθείας σύνδεση από το Άμστερνταμ.

Βαλένθια Η Βαλένθια είναι η πρωτεύουσα της κοινότητας της Βαλένθια και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας μετά τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του Turia, στην ανατολική ακτή της Ιβηρικής Χερσονήσου και αντικρίζει τον κόλπο της Βαλένθια στη Μεσόγειο Θάλασσα. Το ιστορικό κέντρο της είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ισπανία και εκτείνεται σε περίπου 169 εκτάρια. Αυτή η κληρονομιά των αρχαίων μνημείων και αξιοθέατων της Βαλένθια την κάνει έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Ανάμεσα στα σημαντικότερα αξιοθέατα ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός Ναός της Βαλένθια, ο πύργος Torres de Serrans, ο πύργος Torres de Quart, το κτήριο Llotja de la Seda (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 1996) και το Ciutat de les Arts i les Ciències (Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών), το πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ψυχαγωγικό συγκρότημα που σχεδιάστηκε από τους Σαντιάγκο Καλατράβα και Félix Candela.
Το λιμάνι της Βαλένθια είναι το 5ο πιο πολυσύχναστο εμπορικό λιμάνι στην Ευρώπη και το πιο πολυσύχναστο εμπορικό λιμάνι στις ακτές της Μεσογείου.
Η Βαλένθια θα είναι ο 4ος προορισμός στην Ισπανία, που εξυπηρετείται από την KLM με απευθείας σύνδεση από το Άμστερνταμ.

Τα δρομολόγια των νέων προορισμών (τοπικές ώρες) Ινβερνές (ξεκινούν στις 17 Μαΐου)
Αναχώρηση από το Άμστερνταμ 9:45 – Άφιξη στο Ινβερνές 10:25
Αναχώρηση από το Ινβερνές 11:00 – Άφιξη στο Άμστερνταμ 13:40
Τύπος αεροσκάφους: Fokker 70
Σαουθάμπτον (ξεκινούν στις 16 Μαΐου)
Αναχώρηση από το Άμστερνταμ 8:35 – Άφιξη στο Σαουθάμπτον 8:45
Αναχώρηση από το Σαουθάμπτον 9:20 – Άφιξη στο Άμστερνταμ 11:30
Αναχώρηση από το Άμστερνταμ 16:40 – Άφιξη στο Σαουθάμπτον 16:50
Αναχώρηση από το Σαουθάμπτον 17:25 – Άφιξη στο Άμστερνταμ 19:35
Τύπος αεροσκάφους: Fokker 70
Δρέσδη (ξεκινούν στις 16 Μαΐου)
Αναχώρηση από το Άμστερνταμ 16:15 – Άφιξη στη Δρέσδη 17:40
Αναχώρηση από τη Δρέσδη 18:15 – Άφιξη στο Άμστερνταμ 19:45
Τύπος αεροσκάφους: Fokker 70
Γένοβα (ξεκινούν στις 22 Απριλίου)
Αναχώρηση από το Άμστερνταμ 10:05 – Άφιξη στη Γένοβα 11:45
Αναχώρηση από τη Γένοβα 12:20 – Άφιξη στο Άμστερνταμ 14:20
Τύπος αεροσκάφους: Embraer 190
Βαλένθια (ξεκινούν στις 23 Απριλίου, Σάββατο & Κυριακή μόνο, από 16 Μαΐου καθημερινά)
Αναχώρηση από το Άμστερνταμ 13:45 – Άφιξη στη Βαλένθια 16:15
Αναχώρηση από τη Βαλένθια 17:00 – Άφιξη στο Άμστερνταμ 19:35
Τύπος αεροσκάφους: Boeing 737-700
 

click@Life

Ετικέτες ,