Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ/ΕΥΡΩΠΗ

«Οι Τούρκοι στη Γερμανία είναι μια ωρολογιακή βόμβα, τουλάχιστον η πλειοψηφία τους». Αυτή είναι η δήλωση με την οποία ο Peter Cohen, ένας Αμερικανός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του
Μονάχου, συμπεραίνει σε πρόσφατη μελέτη του στη Γερμανία.
Τρία εκατομμύρια Τούρκοι ζουν ήδη στη Γερμανία ήδη, ενώ 2,5 εκατομμύρια από αυτούς έχουν γερμανική υπηκοότητα, και η πλειοψηφία τους είναι «συντηρητικοί» μουσουλμάνοι, μια ήπια έκφραση για το «ενα-βημα-απο-το-τζιχαντισμο»
Είναι ενσωματωμένοι στην γερμανική κοινωνία; Χμ…Όχι ακριβώς.
Η πλειοψηφία από αυτούς μιλούν γερμανικά σπασμένα, ειδικά οι ηλικιωμένοι.
«Δεν θέλουν να ενσωματωθούν στην γερμανική κοινωνία», λέει ο Hartmut, ο οποίος δεν θέλει να πει το επώνυμο του απο τον φόβο των αντιποίνων από βίαιους Τούρκους.
«Αισθάνονται πολύ Τουρκοί. Τυχαίνει να είναι στη Γερμανία, όπως οι ηλικιωμένοι γενιά στη δεκαετία του 1960 είχαν προσληφθεί για να εργαστούν στις βιομηχανίες αυτοκινήτων και άνθρακα. Τώρα, πολιτισμικά η πλειονότητα των Τούρκων, ακόμα και οι νεαροί, εδώ στη Γερμανία αισθάνονται πρώτα Τούρκοι» Προσθέτει Hartmut, ο οποίος είναι ένας κοινωνικός επιστήμονας σε γερμανικό πανεπιστήμιο.
Ο καθηγητής Κοέν συμφωνεί με αυτό που λέει ο Hartmut για την τουρκική μετανάστευση, «Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, οι μετανάστες συνήθως θα ενσωματωθούν στην αμερικανική κοινωνία, και αποτελειωτικά στη δεύτερη γενιά . Η έρευνά μου δείχνει ότι η πλειοψηφία των Τούρκων επιμένουν να διατηρούν την τουρκική ταυτότητα τους Διαβάστε την συνέχεια 

  

On News

Ετικέτες ,