ΣΕΛΙΔΕΣ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Κρεατόσουπα με νουντλς

Υλικά


  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι ρίζα σέλινου κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κομματάκι τζίτζερ φρέσκο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1κύβο ζωμό βοδινού
  •  1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
  • 125  γραμ. νουντλς (μισό πακέτο)
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές ή 3κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  •  άνιθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι 
Εκτέλεση

Βράζουμε το μοσχαράκι μέχρι να μαλακώσει σε κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε όλα τα λαχινικά εκτός απο τον άνιθο.
Τα βράζουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε τα νούντλς, το λάδι ή βούτυρο και τον κύβο βοδινού. Μόλις μαλακώσουν τα νούντλς, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.