Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σουπα Μινεστρονε



Υλικά:

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 100γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 100γρ. φιδέ, κομμένα με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σε μέτρια θερμοκρασία τα σοτάρετε για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το λάχανο, τις ντομάτες, τον πελτέ και το ζωμό. Αφήνετε να πάρουν βράση και κατόπιν ελαττώστε τη θερμοκρασία. Αλατοπιπερώστε, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε τη σούπα για 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε το φιδέ και σιγοβράστε για ακόμη 2 λεπτά.

 BeU.com.cy

Ετικέτες ,