ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Τρουφάκια σοκολάτας

Τρουφάκια σοκολάτας

Υλικά

  • Κρέμα γάλακτος 300 ml
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ
  • Κέικ ή Βασιλόπιτα τριμμένη 2 ποτήρια νερού
  • Λικέρ 20 ml της αρεσκείας μας
  • Ξηρούς καρπούς για την επικάλυψη θρυμματισμένοι
  • Κακάο κοσκινισμένο για επικάλυψη

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε το λικέρ. Θρυμματίζουμε το κέικ ή την βασιλόπιτα που περίσσεψε και προσθέτουμε το μείγμα με την σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί καλά το μείγμα ,το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να δέσει και ξεκινάμε να πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Βουτάμε τα μισά στους θρυμματισμένους  ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα στο κοσκινισμένο κακάο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Chefoulis